Ρένα Καραλαριώτου: Εθνικός μας πλούτος τα προικισμένα μαθητικά μυαλά


Tags |

«Στη χώρα μας ο εθνικός πλούτος είναι οι άνθρωποι, το άξιο ανθρώπινο δυναμικό και τα προικισμένα μυαλά που διαθέτουμε. Αυτή είναι η βάση μας, η δύναμή μας. Όσον αφορά στην αριστεία, στην πρωτοπορία, όλες αυτές οι διακρίσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς, αποτελούν ένα από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα που μπορεί να μας προσφέρει το ελληνικό σχολείο. Σε χώρους μάλιστα, όπως είναι η Φυσική και οι Θετικές Επιστήμες γενικότερα, τις οποίες και προσωπικά σπούδασα, η Ελλάδα πρωτοπορεί και αποδεικνύεται και από τις διεθνείς διακρίσεις των ελληνικών σχολείων. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να αισιοδοξούμε».

Αυτά δήλωσε στο χαιρετισμό της, στην εκδήλωση βράβευσης διακριθέντων μαθητών της Θεσσαλίας του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού και Γυμνασίου και του αντίστοιχου διαγωνισμού Λυκείου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός, η οποία βράβευσε διακριθέντες μαθητές, στην ομιλία της συνεχάρη την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για την άρτια εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε και «στην σπουδαία επιστήμη της Φυσικής και των Θετικών Επιστημών, στη μαγεία που προσφέρουν τα πειράματα, από τα βασικά εργαλεία κάθε φυσικού, καθώς και στο πνεύμα συνεργασίας που καλλιεργείται, μιας και η πρόοδος της φυσικής είναι κατά κανόνα αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας».

Η κ. Καραλαριώτου, έκανε ιδιαίτερα ιδιαίτερη μνεία στους διακριθέντες μαθητές, τους οποίους συνεχάρη, όπως επίσης και στους καθηγητές και τους γονείς τους, για την πολύτιμη και αδιάλειπτη συνεισφορά τους στην πρόοδο των παιδιών.

Όπως ανέφερε «αν ο βασικός στόχος στην Παιδεία είναι από το σχολείο να βγαίνουν άνθρωποι σκεπτόμενοι, καλλιεργημένοι, ευαίσθητοι και υπεύθυνοι πολίτες, τότε πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Γι΄αυτό και θέλω αγαπητά παιδιά να σας συγχαρώ, να σας πω ένα μπράβο και να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε αισιοδοξία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Και σας υπενθυμίζω ότι κανένας δεν μπορεί να σας εμποδίσει να πετύχετε αυτό που ονειρεύεστε. Συγχαρητήρια σε όλους, σας εύχομαι καλή πρόοδο και καλή επιτυχία. Τις καλύτερες ευχές και στους άξιους εκπαιδευτικούς που σας στηρίζουν και σας καθοδηγούν σε αυτή την εποικοδομητική και δημιουργική διαδρομή σας στο σχολικό περιβάλλον».