Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις ληστειών, 2 σε περίπτερο και 2 σε μίνι μάρκετ, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας


Tags |

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν σε περίπτερο και μίνι μάρκετ και συνελήφθη στις 15-11-2022 το απόγευμα στη Λάρισα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Λάρισας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας ημεδαπός, για ληστεία κατά συρροή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 20-10-2022 έως 09-11-2022 στη Λάρισα, ο δράστης, έχοντας σ’ όλες τις περιπτώσεις καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, διέπραξε τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:

 

  • το βράδυ της 20-10-2022, κινούμενος πεζός, προσέγγισε περίπτερο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ περίπου από την ταμιακή μηχανή,
  • το βράδυ της 26-10-2022, εισήλθε σε μίνι – μάρκετ και με την απειλή μαχαιριού σε βάρος της υπαλλήλου αφαίρεσε από την ταμιακή μηχανή το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ περίπου,
  • το πρωί της 08-11-2022, προσέγγισε πεζός το ίδιο περίπτερο και υπό τη λεκτική απειλή χρήσης βίας ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις από την ταμιακή μηχανή ενώ αφαίρεσε και τον κερματοδέκτη, αποκομίζοντας συνολικά χρηματικό ποσό των -300- ευρώ περίπου &
  • το απόγευμα της 09-11-2022, εισήλθε στο ίδιο μίνι – μάρκετ και υπό τη λεκτική απειλή χρήσης βίας προς την υπάλληλο αφαίρεσε από την ταμιακή μηχανή το χρηματικό ποσό των -173,28- ευρώ.

 

Όπως εξακριβώθηκε, σε τουλάχιστον τρεις από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις ληστειών, ο δράστης χρησιμοποίησε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ως μέσο μετάβασης και διαφυγής προς και από τους τόπους τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του δράστη σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι χθες (14-11-2022) το βράδυ στη Λάρισα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στο οποίο επέβαιναν ο δράστης των ληστειών μαζί με ημεδαπή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, τα οποία κατείχαν από κοινού και συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε, ακόμη, και ένα ζεύγος γαντιών.