- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΕΚΛ: Το πολυτεχνείο ζει!!! Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε Ζωή – Υγεία – Δουλειά!!!

Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι βάσεις» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε το μεγάλο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, συμμετέχοντας ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες και με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων. Στόχος όλης αυτής της εμπλοκής είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία της κλοπής των λαών της περιοχής και εντείνει την επιθετικότητά της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε και υλοποιεί την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, μία συμφωνία άκρως επικίνδυνη αφού επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντες «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας», είναι αβάσιμοι. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι αυτοί είναι που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την αμερικανοκίνητη Χούντα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που προωθούν διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που στρώνουν το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Αγώνας για «ψωμί» – Υγεία και την Ζωή που μας αξίζει !!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζοντας το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια και έχοντας αφήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να καταρρέει από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ !!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!!!

Οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται στα σπίτια μας είναι ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ και για πολλούς από εμάς αγγίζουν τον μηνιαίο μισθό μας. Πάει πολύ να μας απειλούν να μας κόψουν και τα στοιχειώδη εάν δεν περιορίσουμε κι άλλο τις ανάγκες μας για να πιαστούν οι στόχοι της «εξοικονόμησης» ρεύματος. Όταν ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί ούτε και τώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς, έχοντας περιορίσει ήδη στο ελάχιστο την κατανάλωση ρεύματος.

Να στερούμαστε διαρκώς και τα ποιο βασικά που χρειαζόμαστε για την διατροφή μας. Οι τιμές  στα σούπερ μάρκετ να είναι απλησίαστες. Να ζούμε στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και να λείπει το φαί από το τραπέζι. Και οι σοδειές των αγροτών να σαπίζουν στο χωράφι!!!

Να ζούμε σαν σε συμπληγάδες όταν από την μια τα υπέρογκα ενοίκια να κάνουν το «κεραμίδι στο κεφάλι μας», την στέγη, είδος πολυτελείας  κι από την άλλη να απειλούν να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες με τους πλειστηριασμούς(μόνο στην Λάρισα είναι πάνω από 200 μέχρι τέλος του χρόνου) .

Τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολειά χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και προστασία από την πανδημία. Η υγεία μας να βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο χωρίς μέτρα ασφάλειας στην δουλειά και με νοσοκομεία χωρίς υγειονομικούς, υλικά και χρηματοδότηση.

Στο δρόμο του Νοέμβρη με τον λαό μπροστά! Η τρομοκρατία & η καταστολή δε θα περάσει!

Δυναμώνοντας την οργάνωσή μας στα σωματεία και διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δίνουμε απάντηση στην ένταση της τρομοκρατίας και καταστολής. Οι απεργίες που βγαίνουν παράνομες, η καταστολή με ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποιήσεις, οι συλλήψεις των απεργών στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, η κλήση της πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ ως κατηγορούμενη σε δίκη, όπως και του Γ.Γ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων αποδεικνύει ότι ο δίκαιος αγώνας μας τους φοβίζει!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Σήμερα απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει και δείχνει με τραγικό τρόπο τα απάνθρωπα όρια του, απέναντι στην πολιτική που σπέρνει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, μοναδική διέξοδος είναι ο αγώνας που θα στοχεύει στο κέντρο τον ταξικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, ο αγώνας δηλαδή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες τους.

Η συγκλονιστική απεργία στις 9 Νοέμβρη να έχει συνέχεια στις 17 Νοέμβρη!

Διεκδικούμε :