- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δήμος Αγιάς: Επιστολή – Απάντηση σε δημοσίευμα

Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από το να εκλέγεσαι με την ψήφο των συμπολιτών σου και να μην αντιλαμβάνεσαι το θεσμικό σου ρόλο και τη λειτουργία των οργάνων τα οποία υπηρετείς. Επίσης η ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός είναι ένας κώδικας συμπεριφοράς μεταξύ των ανθρώπων (και κατ’ επέκταση των πολιτικών οργάνων) που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να είναι κανείς ευγενικός απέναντι σε κάποιον που είναι αγενής!

Αφήνουμε κατά μέρους τις ακατανόητες «καταγγελίες» περί «κούρασης» και «εξουσιών που αποκτήθηκαν με διάφορους τρόπους». Ένας τρόπος υπάρχει μόνο: Οι εκλογές. Κι αυτό είναι το μέτρο της «κούρασης». Όσο οι δημότες μας επιλέγουν και συμμερίζονται το όραμα για ένα σύγχρονο λειτουργικό δήμο, δεν θα κουραστούμε ποτέ. Τώρα, αν κάποιος δεν βολεύεται με τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε. Δεν συμμεριζόμαστε μάλλον τις ίδιες αξίες.
Εκείνος που φαίνεται λοιπόν να «κουράστηκε» είναι μάλλον αυτός που «άλλαξε θέση» όταν μιλούσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών. Απλώς δεν καταλάβαμε αν κουράστηκε από την «καρέκλα», από τις «ξεκάθαρες πολιτικές του πεποιθήσεις» ή από τη «βάρκα στην οποία ισορροπεί». Ίσως όμως και να μην έχει σημασία.

Στην ουσία τώρα.

Επειδή γίνεται πολλή κουβέντα (και για πολύ καιρό) για τις αναθέσεις του Δήμου Αγιάς, ας μιλήσουμε με στοιχεία και όχι με θολές και γενικόλογες καταγγελίες που απλώς ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα.

Οι απ’ ευθείας αναθέσεις που έγιναν από το Δήμο Αγιάς, είναι συγκεκριμένες, τα στοιχεία διαθέσιμα και αναρτημένα στο διαδίκτυο. Αφού λοιπόν είναι δύσκολο να αναζητηθούν μέσω των θεσμικών διαδικασιών, τα παραθέτουμε εμείς για να διευκολύνουμε όσους δυσκολεύονται, αλλά κυρίως για να μην μένουν αναπάντητες οι γενικόλογες καταγγελίες που στοχεύουν κυρίως στη δημιουργία κλίματος. Οι καιροί δεν το επιτρέπουν. Από αυτές τις συγκεκριμένες δαπάνες, πάνω από το 60%  του Δήμου και πάνω από το 90% του Ν.Π.Δ.Δ ανατίθενται σε τοπικές επιχειρήσεις. Έτσι στηρίζεται η τοπική επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία!

Τέλος, σ’ ότι αφορά τη ΔΕΥΑ Αγιάς, υπήρξε ολόκληρη εκδήλωση για να πληροφορηθούν οι δημότες τον τρόπο διαχείρισης των έργων, των οικονομικών και της κοινωνικής δράσης της επιχείρησης, η οποία σε πρωτόγνωρες συνθήκες ενεργειακής κρίσης εξακολουθεί να εγγυάται στο απόλυτο την ποιότητα και την ποσότητα του νερού για την ύδρευση έχοντας κάνει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συρταριέρα του νηπιαγωγείου εντάσσεται σε άλλα κονδύλια τα οποία αφορούν τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και η διαδρομή της χρηματοδότησης δεν περνάει από τις Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Η δημιουργική φαντασία είναι ωραία για την ψυχοσωματική διάπλαση των νηπίων, αλλά όχι για τη διαχείριση των οικονομικών. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν χωρούν ούτε δημιουργικές φαντασίες, ούτε ασάφειες. Κι αυτό είναι ένα αυστηρό θέμα του αξιακού μας κώδικα.

 

 

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγιάς
 
 
Αντώνης Ν. Γκουντάρας