- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Οι Έμποροι της Θεσσαλίας ανησυχούν για την ενεργειακή κρίση

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης, από κοινού με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης, παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μαράβα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης  βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της πληθωριστικής και  ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και προτάθηκαν μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε να δοθεί ανάσα για την επιβίωση τους, στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Επιπλέον συζητήθηκε η αδυναμία πρόσβασης των Θεσσαλικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και η δυσκολία να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Παράλληλα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πύλης αναδείχθηκε η σημασία των ενεργειακών κοινοτήτων που θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το σοβαρό πρόβλημα του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων. Επίσης η συζήτηση επεκτάθηκε και σε σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Τέλος αποφασίστηκε να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση για την άρση των άδικων φορολογικών μέτρων που ισχύουν και πλήττουν κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα θα ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών: