- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αυξάνεται στα 740.000 ευρώ η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Φαρσάλων και του Παραρτήματος Ρομά

Αυξάνεται η επιχορήγηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας  προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ.) για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Φαρσάλων και του Παραρτήματος Ρομά. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την  απόφαση   διάθεσης πίστωσης ύψους 740.063,12 ευρώ (από 524.872,98 ευρώ), με την οποία διασφαλίζεται η  απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των δύο Κοινωνικών Δομών μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023, η  μισθοδοσία των  έξι εργαζομένων και δύο νέες προσλήψεις – παιδαγωγού και οικονομολόγου-, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας Φαρσάλων εξυπηρετεί περίπου 2.500 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής,  με υπηρεσίες και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα  και περίπου 1000 Ρομά. Με τη νέα αυξημένη χρηματοδότηση, οι  υπηρεσίες του Κέντρου  διευρύνονται για την  στοχευμένη στήριξη  παιδιών και οικογενειών ευάλωτων ομάδων και  την υποστήριξη  και προώθηση Ρομά στην εργασιακή ένταξη.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επεκτείνει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης σε  ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.  Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη  συνέχιση όλων των κοινωνικών δομών  με αποδεδειγμένη προσφορά στον πολίτη  και  αναβαθμίζουμε τη λειτουργία τους  με  νέες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Είμαστε ένα με την κοινωνία, έχουμε εικόνα και ήχο της πραγματικότητας και ανταποκρινόμαστε  με ενσυναίσθηση,  σεβασμό και ενδιαφέρον. Αυξάνουμε την επιχορήγηση προς την ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., διευρύνουμε τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων και του Παραρτήματος Ρομά, στηρίζουμε  και δημιουργούμε  νέες θέσεις εργασίας» προσθέτει ο   Περιφερειάρχης.