O Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης στην Ομάδα Παραγωγών Μακρυχωρίου


Tags |

Την Ομάδα Παραγωγών Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης.

Κατά την επίσκεψη του, ο Δήμαρχος, ξεναγήθηκε στους χώρους της Ομάδας Παραγωγών και συζήτησε με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μητσογιάννη για τη δράση, τις πρωτοβουλίες και τις επιδιώξεις της Ομάδας που συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος μελών με 2.000 στρέμματα καλλιεργειών αμυγδαλιάς, βερικοκιάς και ροδακινιάς.

Επιπλέον, έγινε λόγος για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής Μακρυχωρίου και γενικότερα του Δήμου Τεμπών, για τις φετινές παραγωγές και την ανάγκη του συνεταιρίζεσθαι.

“Βρίσκομαι σήμερα σε μία Ομάδα Παραγωγών, που υιοθετεί πρωτοπόρες τεχνικές για την προώθηση των προϊόντων και την προαγωγή των συμφερόντων των συνεταίρων μελών της.

Το μέλλον των παραγωγών βρίσκεται στις οργανωμένες ομάδες, καθώς ο μεγάλος όγκος παραγωγής δίνει το δικαίωμα καλύτερων διαπραγματεύσεων, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει οικονομία κλίμακας στα προϊόντα.

Η Ομάδα Παραγωγών Μακρυχωρίου είχε την πρώτη συμμετοχή της, με δικό της περίπτερο,  στην έκθεση FRESKON στη Θεσσαλονίκη και ήδη έχει καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην AGROTICA τον Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη. Η Ομάδα, έχει πιστοποίηση για τρία αγροτικά προϊόντα αμύγδαλο, βερίκοκο και ροδάκινο, εξασφαλίζοντας συνέπεια στην ποιότητα και την ποσότητα, για να μπορούν οι παραγωγοί να επιβιώνουν και να επικρατούν σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο.

Κατά δήλωση του Προέδρου της Ομάδας κ. Μητσογιάννη, φέτος παραδόθηκαν ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες κιλά βερίκοκα και μέχρι σήμερα δύο εκατομμύρια κιλά ροδάκινα και αναμένεται η παράδοση ροδάκινου να φτάσει τα δυόμισι εκατομμύρια κιλά. Στην αρχή, υπήρξε ανησυχία για την απορρόφηση των ροδάκινων, λόγω υπερβολικής παραγωγής, αλλά τελικά όπως με διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος θα απορροφηθεί το σύνολο της παραγωγής. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και η συγκομιδή του αμυγδάλου με πολύ ικανοποιητική παραγωγή”, δηλώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

“Η Δημοτική Αρχή, με έργα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και μαζί με τους Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών διεκδικεί λύσεις στα προβλήματά τους και συνεισφέρει στην βελτίωση των καλλιεργητικών δεδομένων και στην εξασφάλιση της ευημερίας των καλλιεργητών.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μητσογιάννη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Τσιούτρα της Ομάδας Παραγωγών Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου για την ενημέρωση και εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλλουν”, προσθέτει ο Δήμαρχος.