- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας: Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θα συμμετέχει και φέτος στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, το Σάββατο 10/09, στις 18:00 στην πλατεία ΧΑΝΘ. Παίρνουμε την σκυτάλη από την μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, εκεί που πάνω από 500 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, πάνω από 2000 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα, εργάτες και εργάτριες από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς συζήτησαν, αντάλλαξαν πείρα, με τις αποφάσεις τους μετέδωσαν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα: Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Παίρνουμε θάρρος και παράδειγμα από τις δεκάδες εστίες αντίστασης και αγώνα που έχουν ξεσπάσει σε COSCO, ΛΑΡΚΟ, Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, EFOOD, ΟΑΣΘ.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, κόντρα στην εργοδοσία, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων και στις δυνάμεις καταστολής. Δίνουμε τη μάχη στο πλάι τους για ανάκληση των απολύσεων, για ΣΣΕ με βάση τις διεκδικήσεις του σωματείου τους.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας!

Σήμερα είναι κρίσιμο κάθε αγώνας να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης  γιατί κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός και ο ένοχος:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΑΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 

 ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

 

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός, ταξικός αγώνας, με σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει. Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για τους αγώνες μας.