- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στηρίζει τον αγώνα των απεργών

Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο γνωστό οινοποιείο βρίσκονται σε απεργία διαρκείας εδώ και εβδομάδες. Ζητάνε την επαναπρόσληψη 15 απολυμένων συναδέλφων τους, είναι αντίθετοι στην εργολαβοποίηση ολόκληρων τμημάτων της επιχείρησης και ζητάνε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Πρόκειται για εργαζόμενους πολλών χρόνων που έχουν χτίσει με τη δουλειά τους το όνομα της εταιρείας στην αγορά και έχουν αποδεχθεί  μείωση 20% στους μισθούς τους για να σωθεί η επιχείρηση. Ο νέος ιδιοκτήτης αφού απαλλάχτηκε από εκατομμύρια χρεών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, προσπαθεί να απαλλαγεί και από κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι είπαν ως εδώ  και απέδειξαν στην πράξη ότι χωρίς τη δουλειά τους δε βγαίνει ούτε ένα μπουκάλι κρασί από το εργοστάσιο. Εδώ και εβδομάδες οι μόνοι που μπαινοβγαίνουν στο εργοστάσιο είναι τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας που απειλούν και εκβιάζουν τους απεργούς γιατί έχουν κάνει τα επιχειρηματικά τους πλάνα κουρελόχαρτα.

Απέναντι στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων Εταιρεία και Κυβέρνηση έχουν επιστρατεύσει όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Καθημερινά οι εργαζόμενοι δέχονται επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής, με συλλήψεις μηνήσεις και απειλές. Την Τετάρτη το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν τους απεργούς, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο τα επιχειρηματικά κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι υπόλογοι οι Υπουργοί Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Υπουργός Ενέργειας που δεν κρύβει τις φιλικές του σχέσεις με το νέο ιδιοκτήτη.

Οι μουσικοί γνωρίζουμε πολύ καλά, πως είναι, να παλεύεις για την επιβίωση! Εκφράζαμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον βιώνει τις ίδιες δυσκολίες. Ειδικά φέτος το καλοκαίρι που και στον κλάδο μας οι όροι εργασίας και αμοιβής είναι χειρότεροι σε σχέση με πριν την Πανδημία.

Το Σωματείο μας παλεύει να διαμορφωθούν συλλογικά οι όροι εργασίας και αμοιβής του μουσικού σε κάθε χώρο με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο των αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Θεωρούμε λογική την αγανάκτηση συναδέλφων καλλιτεχνών όπως την εξέφρασαν στο διαδίκτυο ανακοινώνοντας πως δεν θα ξανατραγουδήσουν κομμάτια που γίνεται αναφορά στην συγκεκριμένη ετικέτα ποτών.

Παλέψαμε όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτή είναι η δύναμή μας και με αυτή πρέπει να συνεχίσουμε! Υπενθυμίσουμε πως στις 27 Σεπτεμβρίου η τέχνη παίρνει την θέση των πολλών στον κηποθέατρο Αλκαζάρ στην μεγάλη (εξ αναβολής) πολιτιστική εκδήλωση – συναυλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ!

1/9/2022