Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης στη Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού στη Ραψάνη


Tags |

Με μεγάλη επιτυχία, έληξε η 14η Γιορτή Κρασιού και Αμπέλου χθες Σάββατο 27 Αυγούστου στην Αγία Τριάδα Ραψάνης, η οποία κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου. Η Γιορτή διήρκησε δύο μέρες Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Συμμετείχαν παραδοσιακή ορχήστρα με κλαρίνο τον Βαγγέλη Πέγιο και στο τραγούδι τον κ. Γιώργο Αγγέλη και την κ. Βαλεντίνα Τσακνάκη και ο αγαπημένος καλλιτέχνης Γιώργος Μαργαρίτης, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεσηκώνοντας το κοινό που ενθουσιάστηκε με τις ερμηνείες τους!

Επίσης συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, όπου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς         ενθουσιάζοντας το κοινό!

Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Ζαρδούκας, κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, κ. Κώστας Κολλάτος, κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτρης Ζήλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαϊνας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι Ραψάνης κ. Στέλιος Παζάρας και  κ. Βασίλης Μουρτασάγας, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Χρήστος Ζουναλής, ο Διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής. Επίσης τίμησαν τη Γιορτή με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Πινακάς, οι βουλευτές του Νομού Λάρισας της Ν. Δ. κ. Χρήστος Κέλλας και κα Στέλλα Μπίζιου, ο κ. Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Λάρισας και η  κα Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν.Λάρισας.

Δήμαρχος, Βουλευτές, τοπικές Αρχές επισκέφθηκαν τα καλαίσθητα περίπτερα των Συλλόγων, των οινοποιών και των επαγγελματιών της περιοχής και συζήτησαν με τα μέλη τους.

Στα περίπτερα πωλούνταν τοπικά εδέσματα της περιοχής, βιβλία με ποικίλη θεματολογία και ιστορία της Ραψάνης, καθώς και ο φημισμένος Ραψανιώτικος οίνος.

Συμμετείχαν ο δραστήριος και αεικίνητος Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης, ο ενεργότατος  Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης και έλαβαν μέρος και συνείσφεραν αρκετοί επαγγελματίες και οινοποιοί που δραστηριοποιούνται στη Ραψάνη, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης με δήλωσή του ευχαριστεί πολύ όλους, κόσμο, καλλιτέχνες, εθελοντές, Συλλόγους, χορηγούς, τους επαγγελματίες που ο καθένας από το πόστο του έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με αυτοδιάθεση και κέφι! Επίσης ο κ. Μανώλης, τόνισε τη διαχρονική αξία της συνεισφοράς των Συλλόγων στη Ραψάνη, καθώς προάγουν τον πολιτισμό, την τοπική παράδοση και δίνουν πνοή και ζωντάνια σε αυτό το όμορφο γραφικό ορεινό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Ολύμπου, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το απέραντο πράσινο του Κισσάβου.