- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ε. Λιακούλη: Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει σε δυο δημοκρατίες

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής :

«Το γεγονός ότι σήμερα, στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου συζητάμε για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και από το Predator, είναι μια βαθιά πληγή για το Πολιτειακό μας σύστημα και το κράτος Δικαίου. Είναι ήττα για τη χώρα, για τους θεσμούς, για την πρόοδο.

Είναι καθοριστικό χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Δημοκρατίας, που πληγωμένη και ρακένδυτη, για μια φορά ακόμη περιφέρεται ανάμεσά μας και αναρωτιέται: Γιατί τόση υποκρισία, τόση ασέβεια, τόση ανηθικότητα, τόση έχθρα, διχασμός και μίσος, στο βωμό της εμμονικής εξουσίας και της άμετρης αλαζονείας της Κυβέρνησης ;

Όπως αναφέρει κι ο Clapp στους New York Times, είναι ακριβώς η ίδια αυτή Δημοκρατία, για την οποία ο Πρωθυπουργός, μόλις τον Μάη, ανέλυε με στόμφο το νόημά της στο Αμερικανικό Κογκρέσο, τονίζοντας επί 40 λεπτά, «την αναγκαιότητα της κοινωνικής εμπιστοσύνης και των ισχυρών θεσμών», επικαλούμενος μάλιστα τους αρχαίους.

Κι εμείς, που και τότε, δεν σταθήκαμε μικρόψυχοι, αλλά αναφερθήκαμε με εθνικό πρόσημο στη στιγμή του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, τώρα, που το λούστρο έφυγε οριστικά και τα λόγια αποδείχθηκαν έωλα, ρωτάμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται από το μέλλον και καμία σχέση με την Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει. Ούτε το όνομά του θυμίζει τίποτε από το παρελθόν, ούτε γόνος τζακιού είναι, κανείς δεν του χάρισε τίποτε, ούτε πολιτικές μοιρασιές ποτέ έκανε. Παλεύει με αρχές και αξίες, στο στίβο της πολιτικής και της ζωής.

Πλέον κανείς δεν είναι ανυποψίαστος με την Κυβέρνηση, ούτε πιστεύει λέξη από αυτά που λέει , αλλά κυρίως από αυτά που δεν λέει.

Υπονόμευσαν τη Δημοκρατία, προέβησαν σε παράνομες πράξεις και τέλεσαν αυτές με ενέργειες και παραλείψεις, καταδικαστέες τόσο κατά το δίκαιο , όσο και την ηθική. Το ίδιο το ιστορικό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, το αποδεικνύει.

Σύμφωνα με τους αρχαίους μας, όμως, τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ Μητσοτάκης, ποτέ δεν μπόρεσε να προχωρήσει η ζωή μετά από ένα έγκλημα, χωρίς να επέλθει η λύτρωση μέσα από την κάθαρση.

Όλα στο φως, χωρίς αντιφάσεις, δικαιολογίες και πρωτοφανή προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών.

Είναι πλέον μονόδρομος και θα φτάσει μέχρι τέλους !»