- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Δήμο Κιλελέρ

Συνεχίζονται οι θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Δήμο Κιλελέρ που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, με το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 26 Αυγούστου 21:30. Ελευθέριο, Νέο Περιβόλι. Μουσικοχορευτικές  εκδηλώσεις στις  πλατείες των χωριών. Διοργάνωση των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Σάββατο 27 Αυγούστου 21:00. Χαρά, αναβίωση του εθίμου «Κριτσμάς». Όταν ο θερισμός τελείωνε ξεκινούσε γλέντι ως το πρωί… Λαϊκοδημοτική ορχήστρα  και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μελίας. Διοργάνωση Τοπική Κοινότητα και Σύλλογος Γυναικών Χαράς. Νέο Περιβόλι, μουσική βραδιά νεολαίας στο παλαιό σχολείο.

Κυριακή 28 Αυγούστου 09:00 Κραννώνας, 3οςΚραυξίδειος αγώνας δρόμου. Συνδιοργάνωση ΠΕΔ Θεσσαλίας,  Περιφέρεια Θεσσαλίας,  Δήμος Κιλελέρ,  Τοπική Κοινότητα Κραννώνα, Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα και  Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας.Έναρξη της ετήσιας ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κραννώνος από ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης. Νέες Καρυές, Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί εσπερινός στο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη και στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού παραδοσιακή βραδιά με το μουσικό συγκρότημα  «Εβρίτικηζυγιά». Διοργάνωση της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Καρυών.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 07:30 Νέες Καρυές, Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναότου Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.