Ο Χρήστος Κέλλας, σε νυχτερινή άσκηση, στην 110 ΠΜ


Tags |

Την 110 Πτέρυγα Μάχης επισκέφθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Τον Λαρισαίο πολιτικό υποδέχτηκε ο Διοικητής της 110 ΠΜ, Σμήναρχος (Ι), Αργύριος Μουστρούφης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εκπαίδευση των πιλότων και τα σχέδια δράσης, τα οποία υλοποιούνται, με γνώμονα την αδιάλειπτη προστασία του εθνικού εναέριου χώρου και την προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας.

Ο Χρήστος Κέλλας παρευρέθηκε σε νυχτερινή εκπαιδευτική άσκηση και, μάλιστα, στο στάδιο της προετοιμασίας των μαχητικών για απογείωση, όπου συνομίλησε με τους χειριστές και το υπόλοιπο προσωπικό στα υπόστεγα των αεροσκαφών.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ παρακολούθησε την άσκηση με τον Διοικητή της ΠΜ, τον οποίο συνεχάρη για την οργάνωση και την ετοιμότητα της Πτέρυγας. Επίσης, μετά το πέρας της άσκησης, έδωσε συγχαρητήρια τόσο στους πιλότους όσο και σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό, σημειώνοντας ότι «το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο τόσο στις τάξεις των ιπτάμενων όσο και στις επίγειες ειδικότητες και ιδιαίτερα στην αεράμυνα».

Ο Λαρισαίος Βουλευτής, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Σμήναρχο Μουστρούφη, ενημερώθηκε ειδικότερα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μοιρών 337 ΜΠΚ και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Από πλευράς του, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των F-16 Block 50 και 52+, αντιστοίχως,σε 52+ καιViper, στην προμήθεια των Rafale,αλλά και στη δρομολογούμενη απόκτηση των  F-35, τα οποία συνθέτουν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ένα «πανίσχυρο πλέγμα ασφάλειας στους ελληνικούς αιθέρες».

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Διοικητή της 110 ΠΜ για την ενημέρωση και, αποχωρώντας από την Αεροπορική Βάση Λάρισας, δήλωσε:

«Είχα τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσω εκ του σύνεγγυς την τακτική νυχτερινή άσκηση της 110 ΠΜ, κατά την οποία οι πιλότοι μας απέδειξαν, για μια ακόμη φορά, πόσο ικανοί είναι και πόσο γρήγορα είναι σε θέση να αναχαιτίσουν κάθε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου μας απαντώντας σε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως κι όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, συνιστούν πυλώνα της εθνικής μας ασφάλειας και τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Ως παράταξη, είμαστε αναφανδόν, διαχρονικά, στο πλευρό των στρατιωτικών μας.Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε την απαλλαγή των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων από κάθε φόρο. Η κυβέρνησή μας εργάζεται με πρόγραμμα για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας και όραμα την ισχυρή Ελλάδα του αύριο, που θα πρωταγωνιστεί στην περιφέρειά της στον 21ο αιώνα».