- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από το Δίκτυο Νέων Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεσαγγάλων, η αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε το Δίκτυο Νέων Λάρισας για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση που έφερε τον τίτλο «Η Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την Καταστροφή» διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεσαγγάλων «ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΑ» και περιελάμβανε ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γεώργιος Μακαγιός τρίτος αντιπρόεδρος του Δικτύου, ο οποίος επιμελήθηκε την εκδήλωση  και κάλεσε το Δήμαρχο Τεμπών

κ. Γεώργιο Μανώλη να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Γεώργιος Λαδόπουλος και ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον εκπρόσωπο και Επίτιμο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας κ. Γεώργιο Καρύδη, ο οποίος περιέγραψε εν ολίγοις όλη την ιστορία της Σμύρνης.

Το πρόγραμμα της έκδηλωσης άνοιξε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Χριστοφόρου Καρυώτη, απέδωσε ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και ένα μικρασιάτικο τραγούδι.

Στη συνέχεια, οι μουσικοί Θέμης Σαμαντζής (πιάνο) και Δημήτρης Κατσαβάκης (κιθάρα-φωνή) ερμήνευσαν τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαιτέρως από την Σμύρνη. Τα γνωστά τραγούδια συγκίνησαν ιδιαιτέρως τον κόσμο, ο οποίος σιγοτραγουδούσε μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς.

Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Κέντρου Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ», υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου κ. Βασιλείου Γαλάνη που παρουσίασαν μια σειρά από μικρασιατικούς χορούς και ενθουσίασαν το κοινό με τη μαεστρία των κινήσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Γυναικών  προσέφερε σε όλους νόστιμα τοπικά εδέσματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Παιδής και κ. Πέτρος Τσακνάκης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κοντογιάννης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, κληρικοί από τα γύρω χωριά και εκπρόσωποι  Συλλόγων και  φορέων.