Επιστολή διαμαρτυρίας της Άννας Βαγενά προς την Υφυπουργό Υγείας για την κινητή μονάδα Αλτσχάιμερ Λάρισας


Tags |

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, απηύθηνε εχθές, 02/08/22, επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υφυπουργό Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, σχετικά με την από 29/07/2022 αιφνίδια ανάκληση της απόφασης της 20/04/2022 για Κινητή Μονάδα νόσου Αλτσχάιμερ στο νομό Λάρισας.

Η απόφαση αυτή που είχε ληφθεί έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Άννας Βαγενά και άλλων Λαρισαίων βουλευτών της συμπολίτευσης στο Υπουργείο Υγείας, ακυρώθηκε ξαφνικά πριν από λίγες μέρες, προκαλώντας την έντονη έκπληξη και αντίδραση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Λάρισας (Ε.Ε.Ν.Α.Λ.).

Ακολουθεί η επιστολή της βουλευτού προς την Υφυπουργό Υγείας:

“Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Εχθές, 1η Αυγούστου 2022, έλαβα επιστολή διαμαρτυρίας από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχώννομού Λάρισας (Ε.Ε.Ν.Α.Λ.), με την οποία ενημερώθηκα ότι με την από 29/07/2022 ΑΔΑ: 9Λ2Π465 ΦΥΟ-8 29-7-2022, η ως άνω Ε.Ε.Ν.Α.Λ. αποκλείστηκε από την πρόσκληση υποβολής φακέλου για συμμετοχή στη διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό πακέτο 2021-2023.

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εκπληρωθεί το δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχώννομού Λάρισας για την εφαρμογή της ήδη εγκεκριμένης από 20/04/2022 ΑΔΑ: 9ΨΣΛ465 ΦΥΟ-427, η οποία προέβλεπε Κέντρο Ημέρας και Κινητή Μονάδα για τη Λάρισα, και παρακαλώ να γίνει συμπληρωματική προκήρυξη χρηματοδότησης για Κέντρο Ημέρας και Κινητής Μονάδας, ώστε ο νομός Λάρισας να αποκτήσει τις αναγκαίες δομές, για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους.

Θα σας παρακαλούσα για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανεξέταση του θέματος.

Ευχαριστώ,

Με τιμή,

Άννα Βαγενά”