- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας με Παναγιωτόπουλο για F-35 και νομοσχέδιο μέριμνας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνάντηση για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ και το νομοσχέδιο για θέματα μέριμνας και εξέλιξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που πρόκειται να τεθεί προσεχώς σε διαβούλευση, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Πεντάγωνο.

Στρατηγικός πυλώνας η Ελλάδα

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε από τον υπουργό για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, όπου είχε συναντήσεις με τον ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, και εκπροσώπους της ομογένειας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως  ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία, που έχει η Ελλάδα για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς οι βάσεις σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη συνθέτουν μια ζώνη ασφάλειας, η επιχειρησιακή εμβέλεια της οποίας εκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο έως τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Αναφορικάμε την Τουρκία, ο υπουργός ανέφερε πως το αμερικανικό Κογκρέσο καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ανάσχεσης των προκλήσεων της Άγκυρας, χάρη και στις παρεμβάσεις ομογενών παραγόντων, με τους οποίους είχε, επίσης, συναντήσεις.Πρόσθεσε, δε, ότι η πώληση των F-16 προς την Τουρκία έχει «παγώσει», καθώς υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η σχετική τροπολογία του Κρις Πάπας.

20 + 20 F-35

Ο Χρήστος Κέλλας ενημερώθηκε και για την επίσκεψη του υπουργού στο Τέξας, στις εγκαταστάσεις παραγωγής των αεροσκαφώνF-35, έπειτα κι από το επίσημο αίτημα, που υπέβαλε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς την αμερικανική κυβέρνηση για την απόκτηση 20 + 20 υπερσύγχρονων μαχητικών 5ης γενιάς. Ειδικότερα, ο υπουργός, αναφερόμενος στην ενημέρωση, που είχε από στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας «Lockheed Martin», χαρακτήρισε τα αεροσκάφη ως «τρομερή πολεμική μηχανή», σημειώνοντας πως η χώρα μας πρόκειται να προμηθευτεί τα πρώτα 20 μαχητικά το συντομότερο δυνατό, ενώ θα υπάρξει και πρόβλεψη για την απόκτηση επιπλέον 20 στο μέλλον.

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τους στρατιωτικούς

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συζήτησαν και για θέματα, μέριμνας και σταδιοδρομικής εξέλιξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία θα ρυθμιστούν με νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες και θα κατατεθεί προς ψήφισημε την επανέναρξη των εργασιών τηςΒουλής, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Λαρισαίος βουλευτής επιδοκίμασε τη νομοθετική πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι «οι στρατιωτικοί συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής μας ασφάλειας και η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει όλα τα εργασιακά δικαιώματά τους».

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για την ενημέρωση καιανανέωσαν το ραντεβού τους για την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.