- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Εθνικά υπεύθυνη στάση η διενέργεια εκλογών στο τέλος της τετραετίας

Την επικαιρότητα σχολίασε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση του ASTRA, καλεσμένος της Βάσως Σαμακοβλή, στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, σημείωσε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ την αρχή της θητείας του, έχει αποδείξει έμπρακτα πως είναι συνεπής λόγων και έργων. Έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και, πρόσφατα, δήλωσε πως επιλέγει “να πάρει το ρίσκο της σταθερότητας έναντι του ρίσκου της αβεβαιότητας”, παίρνοντας το πολιτικό κόστος του δύσκολου χειμώνα που – όπως όλα δείχνουν – θα ακολουθήσει.

Η Τουρκία είναι απρόβλεπτη και η χώρα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, που την εξασφαλίζει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απλή αναλογική, επιχείρησε να βάλει “βόμβα” στη διακυβέρνηση της χώρας. Φανταστείτε να διενεργούνταν στην παρούσα συγκυρία διπλές εκλογές, που είναι πιθανόν, και η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα σχηματιζόταν, να καλείτο να διαχειριστεί μία ενδεχόμενη κρίση με την Άγκυρα. Πρόωρες εκλογές αυτήν την περίοδο δεν είναι πράξη εθνικά υπεύθυνη».

Ο Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τις επιπτώσεις της στο αγροτικό εισόδημα, υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο πλήττεται από την ενεργειακή κρίση και το κόστος των αγροεφοδίων.Επανέρχεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, που είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ,και μάλιστα εντός του Αυγούστου».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφορικά με τησυνάντησή του με κατοίκους και τοπικούς φορείς του Δαμασίου, τόνισε:

«Οι πληγείσες επιχειρήσεις του Δαμασίου και των υπόλοιπων σεισμόπληκτων περιοχών του Νομού μας ζητούν την εξαίρεσή τους από την υποχρέωση επιστροφής τηςεπιστρεπτέας προκαταβολής. Είναι δίκαιο αίτημα και ευελπιστώ ότι θα ικανοποιηθεί.

Παράλληλα, οι σεισμοπαθείς ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης αδειών ανοικοδόμησης ή επισκευής των κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές. Φρονώ ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταποκριθούν. Την ίδια στιγμή, κατά γενική ομολογία, επικρατεί ικανοποίηση από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στους μεγάλους σεισμούς που έπληξαν τον τόπο μας κι από το γεγονός ότι κανείς συμπολίτης μας δεν έμεινε άστεγος».