Κέλλας σε Πλεύρη: Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό


Tags |

Συνάντηση για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Λάρισας είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στο γραφείο του τελευταίου στο υπουργείο Υγείας.

Μόνιμο ιατρικό προσωπικό

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημέρωσε τον κ. Πλεύρη για τις κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού, που υφίστανται τόσο στο Πανεπιστημιακό (ΠΓΝΛ) όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ), ζητώντας την κάλυψή τους. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως έχουν δημιουργηθεί κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων, ζητώντας την άμεση πρόσληψη επικουρικών ιατρών και τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των γυναικολογικών – μαιευτικών κλινικών και των ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων.

Ο υπουργός συμφώνησε με το αίτημα του Χρήστου Κέλλα, αναφέροντας πως θα προχωρήσει στην κάλυψη των θέσεων με επικουρικούς ιατρούς, επιταχύνοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Για τις κενές οργανικές θέσεις ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα εκδοθείπροκήρυξη για τον διορισμό μόνιμουιατρικού προσωπικού στις νοσοκομειακές μονάδεςόλης της χώρας, αφού προηγηθεί αντίστοιχη προκήρυξη για τις ακριτικές και νησιωτικές μονάδες.

Προσλήψεις τεχνολόγων ακτινολόγων στο ΠΓΝΛ

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε, στη συνέχεια, στην ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων τεχνολόγωνακτινολόγωνστο ΠΓΝΛ, ενημερώνοντας τον υπουργό για την επικοινωνία που είχε με τη διευθύντρια του εργαστηρίου Ακτινοδιαγνωστικής, καθηγήτρια κ. Μαριάννα Βλυχού. Όπως ανέφερε η κ. Βλυχού στον κ. Κέλλα, οι ανάγκες του ΠΓΝΛ είναι ιδιαίτερα αυξημένες και χρειάζονται επειγόντως5επικουρικοί τεχνολόγοι ακτινολόγοι.

Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι θα θέσει ως προτεραιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα, σημειώνοντας ότιαναμένεται η έγκριση των πιστώσεων από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Χρήστος Κέλλαςεπικοινώνησε, στη συνέχεια, με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ζητώντας την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων.Ο υπουργός Εσωτερικών ανταποκρίθηκε θετικά και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη δέσμευση των ποσών για να προκηρυχθούν οι θέσεις.

Λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου 30 μέρες τον μήνα στο ΠΓΝΛ

Ο Λαρισαίος ιατρός έθεσε στον υπουργό και το ζήτημα λειτουργίας επί 30 μέρες τον μήνα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η λειτουργία του, ώστε να καθίσταται δυνατή η αντιμετώπιση καρδιολογικών περιστατικών και όταν το ΠΓΝΛ δεν εφημερεύει. «Δεν είναι δυνατόν καρδιολογικά περιστατικά να παραπέμπονται σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων, όταν υπάρχει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στη Λάρισα», τόνισε ο κ. Κέλλας.

Ο υπουργός συμφώνησε με τον κ. Κέλλα και υποσχέθηκε ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αποχωρώντας,ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη για την εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας πως αναμένει απ’ την πλευρά του υπουργείου Υγείας τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων της Λάρισας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας στους πολίτες.