- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Περί Πόθεν Έσχες πολιτικών προσώπων

Bγήκαν στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες πολιτικών προσώπων και άλλων κρατικών λειτουργών. Όσον αφορά τους βουλευτές του νομού μας, υπάρχει δημοσίευμα σε γνωστή ιστοσελίδα της πόλης μας, στο οποίο αναφέρονται τα δηλωθέντα ατομικά εισοδήματά τους για το 2020. Ενδιαφέρον θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, να δημοσιευθούν και οι καταθέσεις των βουλευτών. Εκεί θα φανεί η διαφορά. Αν δεν κάνω λάθος, εγώ προσωπικά έχω τις λιγότερες καταθέσεις σε τράπεζες και σε άλλου είδους επενδύσεις. Μικρότερες ακόμα και από αυτές που είχα μαζί με τον σύζυγό μου, Λουκιανό Κηλαηδόνη, όταν εκλέχθηκα βουλευτής το 2015. Αυτό δεν το εκφράζω φυσικά ως παράπονο, αλλά το αισθάνομαι ως τιμή.

Αυτά όσον αφορά τους βουλευτές του νομού μας. Τώρα, όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα των Πόθεν Έσχες των πολιτικών της χώρας, νομίζω ότι παθαίνει σοκ κανείς, διαβάζοντας αυτά του Πρωθυπουργού και πολλών –μα πάρα πολλών- υπουργών και βουλευτών της ΝΔ.

Ας αρχίσουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει 40 ακίνητα, έχει εισόδημα απλησίαστο και με την σύζυγό του, η οποία έχει εταιρείες και δηλώνει και καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, διατηρούν καταθέσεις περίπου 500.000 ευρώ. Αλλά την ίδια στιγμή χρωστάει, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός που πληρώνει με ρεπό τις υπερωρίες, έχει 27 ακίνητα και 1,1 εκατ. ευρώ εισόδημα.

Η Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Παιδείας που στηρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση, έχει καταθέσεις μαζί με τον σύζυγό της, οι οποίες ανέρχονται σε 1.394.759 ευρώ, εκ των οποίων το 1.014.814,81 ευρώ είναι δικές της και βρίσκονται στην γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.

Ας δούμε τώρα και τα χρέη και τα δάνεια. Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει πάρει συνολικά 9 δάνεια και οφείλει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση ο Νότης Μηταράκης με οφειλές ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Κώστας Τσιάρας με οφειλές ύψους 730 χιλιάδων ευρώ.

Για να μην τα πολυλογούμε, 11,4 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεώσεις των υπουργών της ΝΔ στις τράπεζες. Εάν προσθέσουμε και τα 381 εκατ. ευρώ που είναι οι οφειλές της ΝΔ στις τράπεζες μαζί με το 1,3 εκατ. ευρώ που είναι οι οφειλές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, συνολικά τα γαλάζια χρέη ανέρχονται στα 400 εκατ. ευρώ.

Τώρα, εάν εσείς χρωστάτε σε κάποια τράπεζα πολύ-πολύ μικρότερα ποσά από αυτά, αλλά σας ζαλίζουν όλη την ημέρα οι εισπρακτικές εταιρείες, τι να κάνουμε, δεν φροντίσατε να είστε υπουργοί της ΝΔ.