- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Το φράγμα της Σκοπιάς θα δώσει ζωή στην επαρχία των Φαρσάλων

«Πριν από λίγο με ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής για ένα σημαντικό έργο που το περιμένει δεκαετίες η επαρχία των Φαρσάλων. Και επειδή έχω συμβάλει στην ευτυχή κατάληξη θα ήθελα να το μοιραστώ με τους τηλεθεατές σας και μαζί σας. Σήμερα πέρασε, εγκρίθηκε από την διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ, μαζί με άλλα τέσσερα έργα, και το μεγάλο έργο για το φράγμα στη Σκόπια Φαρσάλων. Ένα έργο, που το αναμένανε γενιές Φαρσαλινών, πέρασε από τη διυπουργική σήμερα και μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί. Το έργο αυτό θα δώσει ζωή στην επαρχία των Φαρσάλων, θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης αλλά και άρδευσης όλου του κάμπου της επαρχίας Φαρσάλων και θαρρώ ότι το έργο στην πλήρη έκταση του θα μπορεί να ανακουφίσει και την επαρχία Αλμυρού και την επαρχία Δομοκού. Μιλούμε για 100.000 στρέμματα τα οποία θα μπορούν να αρδευτούν». Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον ASTRA TV και στην εκπομπή «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ» με την δημοσιογράφο κ. Βάσω Σαμακοβλή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι για το φράγμα στην Σκοπιά «μιλούμε δεκαετίες, αλλά είχε πάει στις καλένδες και η συζήτηση ξανά άνοιξε πέρυσι 1η Φεβρουαρίου όταν διάβηκα την πόρτα του Μαξίμου και το έθεσα στον πρωθυπουργό σε μια διεξοδική συζήτηση που είχαμε για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, όπου του εξήγησα ότι ακόμα κι αν έρθει αύριο ο Αχελώος, η επαρχία Φαρσάλων δεν θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης που έχει. Του ανέφερα τις μελέτες που υπήρχαν στο παρελθόν για το έργο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε άμεσο ενδιαφέρον επικοινώνησε με τον τότε γενικό γραμματέα Υποδομών τον κύριο Καραγιάννη, νυν υφυπουργό Υποδομών, του έδωσε εντολή να δρομολογήσει τις διαδικασίες, όπως και έγινε. Έκτοτε υπήρχε ένας μαραθώνιος επαφών μου. Επειδή υπήρξε προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκαν όλα αυτά τα ζητήματα. Σας λέω ότι είχα συναντήσεις με την ηγεσία τουυπουργείου Υποδομών τον κ. Κώστα Καραμανλή, με τον υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Γιώργο Γεωργαντά, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ τον κ. Τριαντόπουλο. Και τελικά την προηγούμενη εβδομάδα που είχα πάλι μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, υπενθύμισα την εκκρεμότητα αυτή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για το έργο όχι μόνο σε μένα κατά τη συνάντησή μας, αλλά και αργότερα όταν επισκέφθηκε την επαρχία Φαρσάλων. Το κατέγραψε ο πρωθυπουργός και χαίρομαι γιατί σήμερα είχαμε αυτή την ευτυχή κατάληξη, το έργο πήρε την έγκριση πια από την διυπουργική επιτροπή των ΣΔΙΤ και οσονούπω μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσει η δημοπράτησή του».

 

Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα!

Ερωτώμενος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών υπογράμμισε ότι «εν μέσω αυτής της τρικυμίας, της παγκόσμιας που αντιμετωπίζουμε, με πανδημία και πόλεμο στην Ουκρανία που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος, το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, νομίζω ότι δείχνει ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους κλυδωνισμούς. Η οικονομία μας, παρά τα δεδομένα που ανέφερα νωρίτερα, πέρυσι κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 8,3% και το πρώτο τρίμηνο του έτους, της τάξεως του 7%, υπερδιπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από αυτούς που είχαμε προβλέψει στον προϋπολογισμό. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε τους πολίτες με στοχευμένα μέτρα, ιδιαίτερα για το ενεργειακό κόστος, σε αυτή τη δύσκολή περίοδο». Και κατέληξε ότι «όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν και να συγκρίνουν με βάση την εμπειρία που έχουμε από την ‘‘πρώτη φορά αριστερά’’, τη διακυβέρνηση και την περιπέτεια που έβαλε τη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι εν μέσω αυτής της παγκόσμιας τρικυμίας, η Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι το ‘‘μαύρο πρόβατο’’ της Ευρώπης, αλλά είναι δακτυλοδεικτούμενη θετικά, σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και τομείς στους οποίους εργάζεται η κυβέρνηση».