Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού στο Φεστιβάλ Πηνειού


Tags |

Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, γεννήθηκε ως ιδέα μιας μικρής παρέας παιδιών (όχι στην ηλικία, αλλά στην καρδιά) στις αρχές του 2013 και αναγνωρίστηκε ως σύλλογος στις 9 Μαΐου 2014.

Σκοπός της Λέσχης, είναι η διάδοση του Στατικού Μοντελισμού, δηλαδή της κατασκευής και συναρμολόγησης υπό κλίμακα μοντέλων και διοραμάτων, ως πιστών αντιγράφων των πραγματικών.

Με την μακροχρόνια στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, στις 3-4-5 Ιουνίου η Λέσχη διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την 5η Έκθεση- Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παππά. 160 μοντελιστές διαγωνίστηκαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με περισσότερες από 650 κατασκευές.

Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη μεγάλη γιορτή που πλέον έχει γίνει θεσμός. Θα βρίσκεται εκεί, στο Φεστιβάλ Πηνειού με τη βασική της εκδήλωση το make ‘n take, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά να συναρμολογήσουν και να βάψουν με την καθοδήγηση των μελών της, ένα μοντέλο και εννοείται να το πάρουν μαζί τους. Θα ακολουθήσουν δύο σεμινάρια από καταξιωμένα μέλη της Λέσχης για τη χρήση αερογράφου και εργαλεία μοντελισμού.

 

Πρόγραμμα :

Τρίτη 21/6, 18:30 – 21:00 Γνωρίζοντας τον Στατικό Μοντελισμό – Make ‘n Take

Εισαγωγή σε αυτή την υπέροχη ενασχόληση με το τι είναι Στατικός Μοντελισμός και περαιτέρω ανάλυση του δημιουργικού χόμπι. Μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της Λέσχης, το make and take προσφέρει την πιο άμεση ενασχόληση με τον Μοντελισμό, δίνοντας τη δυνατότητα στο παιδί να

συναρμολογήσει και να βάψει με καθοδήγηση ένα μοντέλο και εννοείται να το πάρει μαζί του.

Τετάρτη 22/6, 18:00 – 21:00 Make and Take

Για όσους δεν πρόλαβαν να τελειώσουν την κατασκευή τους καθώς και για νέους που θα θέλουν να κατασκευάσουν ένα μοντέλο.

Πέμπτη 23/6

Σεμινάριο αερογράφου για το βάψιμο του μοντέλου και επίδειξη για τη χρήση του. Παρουσίαση όλων των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στον μοντελισμό, καθώς και ενημέρωση στα χρώματα που είναι κατάλληλα για αερογράφο.

Παρασκευή 24/6

 

Σωστή χρήση εργαλείων Μοντελισμού και όχι μόνο. Στο Μοντελισμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε

πληθώρα εργαλείων που πολλά από αυτά τα χρησιμοποιούμε και αλλού. Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση όλων των εργαλείων.

 

Χορηγοί: Exalco, Leroy Merlin, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Cursor Design Studio, Κλιάφα, Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Ζυθοποιία Πηνειού – Lola Beer, Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, Gero S.A., ΙΕΚ Δήμητρα, Hotel Dionisos, Ακαμάτρα, Φρούριο, Hobo, ΔΙΑΣ Σκαλωσιές, Intercomm Foods S.A., Musica Radio, Kyvos Inc., Ekrixis Πυροτεχνήματα, InterAct, Βιομηχανία Πάγου Κεντρικής Ελλάδος, XP Energy

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας