- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ομιλία Μάξιμου Χαρακόπουλου για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Ομορφοχώρι

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, συγγραφέας του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» και ιστορικός ερευνητής, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, αποδεχόμενος πρόταση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου, θα είναι κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται το προσεχές Σάββατο 18 Ιουνίου για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον ξεριζωμό των προσφύγων από τις πέραν του Αιγαίου πατρίδες.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ομιλία του με θέμα «100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή: Αναστοχασμός και Διδάγματα για το παρόν και μέλλον» θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό πλαίσιο που επέβαλε τη μικρασιατική εκστρατεία, αλλά και τις δυσκολίες ενσωμάτωσης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του χωριού στις 9 το βράδυ. Μετά την εισήγηση του μικρασιατικής καταγωγής βουλευτή θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τραγούδια και χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από α) τονΜορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ομορφοχωρίου, β) τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Λάρισας και γ) την Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Λάρισας «Οι Ακρίτες». Μετά τα χορευτικά θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική.