- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τιμητικό αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό

Η εκδήλωση είχε αναγγελθεί πριν η πανδημία μπει στη ζωή μας για να ανατρέψει όλα τα προγραμματισμένα σχέδιά μας.

Μετά από επιβεβλημένες αναβολές,  ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής  Ορχήστρας πραγματοποιεί τιμητικό αφιέρωμα στον εθνικό μας ποιητή,  στον ποιητή που έδωσε κατεύθυνση στη νεοελληνική δημιουργία,  Διονύσιο Σολωμό, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 19:30  στο ανοιχτό θέατρο Αυλή του Μύλου, στον Μύλο του Παππά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που θα  παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα όπου ο λόγος θα συνδιαλέγεται με την απαγγελία, τη μουσική και το τραγούδι.

Στη ζωή του μεγάλου δημιουργού θα αναφερθεί η πρόεδρος του Συλλόγου  Νέλλη Βασβατέκη. Η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ιωάννα Σελιγκούνα θα συμβάλλει στην κατανόηση των κειμένων με την εισαγωγή πριν από κάθε ποίημα.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα αριστουργήματα του ποιητή, «τη Φαρμακωμένη», «τον Πόρφυρα», «Τη Γυναίκα της Ζάκυνθος» και το έργο της ζωής του «τους Ελεύθερους Πολιορκημένους».

Η Ελένη Μιχαλέ και ο Χρήστος .Ζαχαρίας θα μας ταξιδέψουν σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες , μορφές, μνήμες.

Θα αποδώσουν μελοποιημένα ποιήματα του Σολωμού και επτανησιακές καντάδες από τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, τις πατρίδες του Σολωμού, τους τόπους που αγάπησε, τους τόπους όπου εκφράστηκε.

Θα ακουστούν τραγούδια που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και ανασύρουν συναισθήματα.

Ο μαέστρος της Συμφωνικής μας Ορχήστρας Χρήστος Κτιστάκης στο πιάνο και ο Βαγγέλης Τσιαπλές  με το μαντολίνο, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της ξεχωριστής μουσικής ποιότητας κάθε τραγουδιού. Η Νινέττα Αντωνοπούλου, μέλος του Συλλόγου και η ηθοποιός Θάλεια Χαραρά,  θα απαγγείλουν τα ποιήματα του ποιητή της ιδέας της Ελληνικής Ελευθερίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση με εδέσματα που θα ετοιμάσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Η εκδήλωση θα ενισχύσει το σκοπό μας, τη στήριξη της Συμφωνικής μας Ορχήστρας.