- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Στόχος, η καλύτερη προσφορά υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες

Η ενίσχυση των δομών Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το αναγκαίο, για την εύρυθμη λειτουργία τους επικουρικό προσωπικό, η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου μηχανήματος μοριακής απεικόνισης PET – CTSCAN στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, η παράταση του πιλοτικού προγράμματος δωρεάν χειρουργείων σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, καθώς και σειρά ζητημάτων, που αφορούν το χώρο της Υγείας του ν. Λάρισας, κυριάρχησαν στην συνάντηση του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, ΧρήστουΚέλλα, με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ PACS, PETCTSCAN

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ενημερώθηκε για την λειτουργία, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, του Πλήρους Πληροφοριακού Συστήματος PACS, ενός διαδικτυακού συστήματος αρχειοθέτησης και επεξεργασίας ιατρικών εικόνων, με το οποίο αποτρέπονται τα τεχνικά σφάλματα των ακτινογραφικών λήψεων και εξασφαλίζεται η διατήρηση διαγνωστικών εικόνων για μελλοντική χρήση. Το σύστημα PACS, επιτρέπει, ακόμη, την ταχύτατη ή και εξ’ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου, πρόσβαση στα διαγνωστικά δεδομένα από τους θεράποντες ιατρούς.

Η συζήτηση Κέλλα – Σερέτη επικεντρώθηκε, επιπλέον, στην πρόοδο των εργασιών για τηνεγκατάσταση, του υπερσύγχρονου μηχανήματος μοριακής απεικόνισης PET-CTSCAN, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, δωρεά του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”,  που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το φθινόπωρο. Το μηχάνημα, που θα εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς από όλη την Κεντρική Ελλάδα, προσφέρει μεγάλη ακρίβεια στην ακτινοθεραπευτική αντιμετώπιση ογκολογικών περιστατικών, ενώ χρησιμοποιείται, επίσης, στην Καρδιολογία και τη Νευροχειρουργική.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ζήτησε την συνδρομή του κ. Κέλλα, στην επάνδρωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό (Ακτινοφυσικοί, Χειριστές Ακτινολογικών Μηχανημάτων κλπ), για τη λειτουργία του PET-CT SCAN, την οποία και αιτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ Π.Ι ΝΙΚΑΙΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Ο Λαρισαίος γιατρός, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκε από τον κ. Σερέτη για τηνλειτουργία του μικροβιολογικού – βιοχημικού εργαστηρίου στο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας, σε καθημερινή βάση, για πληρέστερη προσφορά υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά στη συζήτηση των δύο ανδρών έγινε στην παράταση του πιλοτικού προγράμματος δωρεάν χειρουργείωνσε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να αποσυμφορηθούνοι “λίστες αναμονής”, στα δημόσια Νοσοκομεία, που επιβαρύνθηκαν από τις αναβολές χειρουργείων, λόγω πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια 550 χειρουργεία, ξεχωριστή επίδοση, πανελληνίως, που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΠΓΝΛ

Μεταξύ Κέλλα – Σερέτη, τέθηκε επί τάπητος και η λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, η οποία και δυσχεραίνει εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων, αλλά και ανεμβολίαστου προσωπικού, με ιδιαίτερη αναφορά στην αναμονή έγκρισης δύο επικουρικών ιατρών – μαιευτήρων από το Υπουργείο Υγείας, μετά από σχετικό αίτημα της 5ης ΥΠΕ.

Τέλος, ο Χρήστος Κέλλας, ανταποκρινόμενοςστο αίτημα του κ. Σερέτη για ενίσχυση των δομών Υγείας της 5ης ΥΠΕ, με το αναγκαίο, για την εύρυθμη λειτουργία τους, επικουρικό προσωπικό, επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης των αντίστοιχων πιστώσεων, λαμβάνοντας θετική ανταπόκριση.

Εξερχόμενος από την 5η ΥΠΕ, ο κ. Κέλλας, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Διοικητή Φώτη Σερέτη, για την ενημέρωση για ζητήματα των δομών Υγείας της 5ης ΥΠΕ, η οποία οφείλω να αναγνωρίσω ότι πρωτοπορεί οργανωτικά και λειτουργικά.

Για την κυβέρνησή μας, ο χώρος της Υγείας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα και με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, αλλά και τους Διοικητές των Νοσοκομείων έχουμε εξαιρετική συνεργασία, με στόχο την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, όχι μόνο του νομού, αλλά και της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ευρύτερα».