Μάξιμος: Καταδίκη κάθε ενέργειας ενάντια σε θρησκευτικό χώρο


Tags |

 «Η Δ.Σ.Ο. διαχρονικά καταδικάζει κάθε μορφής τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά θρησκευτικών συμβόλων, μνημείων και χώρων λατρείας και κατά πιστών οποιασδήποτε θρησκείας». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση τζιχαντιστών σε καθολική εκκλησία στην πολιτεία Όουο της Νιγηρίας, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας, όπου τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίσθηκαν.

Στην δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι «η Δ.Σ.Ο. εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη βαθιά θλίψη της, για την ειδεχθή και απρόκλητη επίθεση κατά αμάχων πολιτών Χριστιανών κατά το θρήσκευμα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην πόλη Όουο της Νοτιοδυτικής Νιγηρίας.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, Ημέρα της Πεντηκοστής της Καθολικής Εκκλησίας, που θεωρείται γενέθλιος Ημέρα της Εκκλησίας, ένας χώρος λατρείας στοχοποιήθηκε από θύλακες ριζοσπαστικοποίησης και θρησκευτικού φανατισμού, θερίζοντας αδιακρίτως τη ζωή δεκάδων πιστών, περιλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

Η Δ.Σ.Ο. διαχρονικά καταδικάζει κάθε μορφής τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά θρησκευτικών συμβόλων, μνημείων και χώρων λατρείας και κατά πιστών οποιασδήποτε θρησκείας.

Η Δ.Σ.Ο. εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τον λαό της Νιγηρίας, τους καθολικούς χριστιανούς και τις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνει απερίφραστα την υποστήριξή της στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του τζιχαντιστικού παρακλαδιού της BokoHaram που δραστηριοποιείται κυρίως στο Βόρειο τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της αφρικανικής ηπείρου».