- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κινητοποίηση όλων των Γιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ

Στις 26 Μαΐου οι Γιατροί της 5ης ΥΠΕ διαδηλώνουμε γιατί στα Κέντρα Υγείας  δεν πληρώνονται οι δεδουλευμένες  εφημερίες ή ακόμα και αν πληρώνονται αυτό γίνεται με πρωτοφανή  καθυστέρηση. Το κονδύλι των εφημεριών του Υπουργείου   για τη χρονιά δεν επαρκεί να καλύψει της ανάγκες της 5ης ΥΠΕ και οι εφημερίες του Μαρτίου είναι στον αέρα.

Παράλληλα υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση της καταβολής των πρόσθετων εφημεριών από την 5η ΥΠΕ στα ΚΥ αλλά και τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ. Παρόλο που οι γιατροί σχεδόν μόνιμα πλέον αναγκαζόμαστε να υπερεφημερεύουμε για να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αλλά και τα τεράστια κενά σε προσωπικό.

Η κατάσταση με τις απλήρωτες εφημερίες επιδεινώνει τα οικονομικά βάρη που έχουν συγκεντρωθεί στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις περικοπές στους μισθούς μας το 2012 από την κυβέρνηση της ΝΔ και με το νόμο για το κουτσουρεμένο ιατρικό μισθολόγιο το 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά συμβαίνουν με εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για κάθε νομό της 5ης ΥΠΕ, με συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών των ΚΥ στα νοσοκομεία, στις ΤΟΜΥ, στα νησιά των Σποράδων και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, με εγκαταλελειμμένα κτήρια και υποδομές σε πολλά  ΚΥ και Νοσοκομεία, με παροπλισμένο και ελλιπέστατο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και κλειστά μικροβιολογικά εργαστήρια στα περισσότερα  Κέντρα Υγείας.

Το τελευταίο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα κάνει ένα ακόμα βήμα στην παράδοση της υγείας και της πρόληψης στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα «καλύψουν» τακενά που σκόπιμα δημιουργούν όλες οι κυβερνήσεις στα σημερινά δημόσια ΚΥ και εργαστήρια.  Στόχος τους είναι να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τα σχέδια για την υγεία-εμπόρευμα και τους κακοπληρωμένους ελαστικά εργαζόμενους υγειονομικούς. Αυτό είναι το «νέο» ΕΣΥ για το οποίο υπερηφανεύονται.

Απαιτούμε: