- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κατάθεση αναφοράς από την Άννα Βαγενά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε την Παρασκευή,13/05/22, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, διαβιβάζοντας την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) με θέμα: «πιθανές αλλαγές στο σύστημα κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΠΑΣΑΔ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων μελετά τροποποιήσεις στο υπάρχον σύστημα κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών, χωρίς να διευκρινίζει την κατεύθυνση που θα έχουν οι συγκεκριμένες αλλαγές. Σε πρόσφατο δημοσίευμα, το οποίο εν συνεχεία διαψεύστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, αναφερόταν πως η κυβέρνηση μελετά την καθιέρωση γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την κατάταξη των εκπαιδευτικών στους αξιολογικούς πίνακες από το 2023.

Τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν έντονο προβληματισμό στους εκπαιδευτικούς. Επίσης, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με τον γραπτό διαγωνισμό, γιατί με τον τρόπο αυτό θα απαξιωθεί -για άλλη μια φορά- η προϋπηρεσία τους.

Βάσει των παραπάνω, ο ΠΑΣΑΔ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να διασαφηνίσει αφενός εάν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα κατάταξης των υποψήφιων αναπληρωτών και αφετέρου ποιας φύσεως αλλαγές μελετά, καθώς και το πιθανό τους χρονοδιάγραμμα. Ακόμη ζητά, οι όποιες αλλαγές να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα, κατόπιν διεξοδικού διαλόγου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, να προσβλέπουν σε σημαντικό αριθμό μόνιμων διορισμών σε ετήσια βάση και να ενισχύουν τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

Η Άννα Βαγενά ζητά από την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, να εξετάσει τα αιτήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλωνκαι να την ενημερώσειγια τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.