Μάξιμος: Ειδική συνεδρίαση για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης


Tags |

Την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα να προσέλθει σε ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για την αποτελεσματικότητα των έως σήμερα νομοθετικών παρεμβάσεων στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός πριν την ολοκλήρωση της επί της αρχής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής για την επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το κτηματολόγιο των Δωδεκανήσων και τη διασύνδεση Ληξιαρχείων και «Ελληνικού Κτηματολογίου», τόνισε ότι «η Δικαστική Εξουσία, η Δικαιοσύνη, είναι ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας μαζί με την Εκτελεστική και τη Νομοθετική Εξουσία. Πιστεύω ότι σε αυτό τον χώρο, όντως, θα πρέπει, να καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να καταλήγουμε σε συνεννόηση και σε συναινέσεις».

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα για το γεγονός ότι «αποδέχθηκε την πρόταση που διατυπώθηκε από την Επιτροπή, από την κ. Γιαννακοπούλου, και υιοθετείται, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, από όλους τους Εισηγητές και τους Ειδικούς Αγορητές, να υπάρξει μια ειδική συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του υπουργού, για να μας ενημερώσει για τα νομοθετήματα που μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί από την Επιτροπή μας και από την Ολομέλεια με εισήγησή του». Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει «πλούσιο νομοθετικό έργο» από το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι θα είναι χρήσιμο «να μας ενημερώσει με μετρήσιμα στοιχεία όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της νομοθέτησης και, βεβαίως, να μας προϊδεάσει και για τον προγραμματισμό για τους επόμενους 12 μήνες που, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα συνεχιστεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε, υπενθυμίζοντας ότι «η πολυνομία και η κακονομία από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους ήταν παθογένεια, την οποία χαρακτηριστικά είχε επισημάνει ο Ροΐδης με το γνωστή ρήση “στην Ελλάδα ενός νόμου έχουμε χρείαν, αυτού που θα επιβάλει την εφαρμογή των νόμων”».