- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας στη Βουλή: Ηγετικός και σταθεροποιητικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

«Η Ελλάδα ενισχύει την ασφάλειά της και κερδίζει σε υποδομές. Προβλέπεται ξεκάθαρα αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας. Η προστασία αφορά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, εστιάζοντας στα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ,προσθέτοντας:

«Η επέκταση της στρατιωτικήςπαρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στον Βόλο, το Λιτόχωρο, την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα ενισχύει την αποτρεπτική μας ισχύ και προσφέρει πολύτιμη εμπειρία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η παρουσία των Αμερικανών στη χώρα μας εις βάθος χρόνου δίνει τη δυνατότητα στις αμερικανικές κυβερνήσεις να επενδύσουν σημαντικούς πόρους σε υποδομές, οι οποίες θα ανήκουν στο ελληνικό κράτος».

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε πως Ελλάδα και ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροιεπί 70 χρόνια, υπογραμμίζοντας:

«Οι Αμερικανοί χαιρετίζουν τον ηγετικό και σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στηνπεριφέρειά μας, όπως σημειώνεται σχετικά στην αιτιολογική έκθεση κύρωσης της συμφωνίας.

Τόσο σε στρατηγικό, όσο και σε αμυντικό επίπεδο, η χώρα μας αποκομίζει σημαντικά οφέλη. Εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την υπερδύναμη του διεθνούς συστήματος, καθώς οι ΗΠΑ είναι στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά το πιο ισχυρό κράτος του πλανήτη. Η ευρωατλαντική συνεργασία και το ΝΑΤΟ, όπου οι χώρες μας συνυπάρχουν επί δεκαετίες, αποκτούν νέα δυναμική λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αξιόπιστη και γι’ αυτό επελέγη απ’ την Ουάσιγκτον έναντι της τουρκικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας:

«Καθώς οι ευρασιατικές δυνάμεις εντείνουν την αντιπαράθεσή τους με τη Δύση, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες θα αναζητούν προβλέψιμες και αξιόπιστεςλύσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός,μετά την αποψινή ψήφιση της κύρωσης, αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μιλήσει στο Κογκρέσο. Ύψιστη τιμή, που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά σε Έλληνα πρωθυπουργό».

Ο Λαρισαίος βουλευτής, κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε:

«Αναπτύσσουμε την υψηλή μας στρατηγική, διευρύνοντας τους πολλαπλασιαστέςισχύος και ενισχύοντας την επιρροή της χώρας στη διαπεριφέρεια Βαλκανίων, Ανατολικής Μεσογείου και Βόρειας Αφρικής. Η κυβέρνηση οδηγεί την πατρίδα στη νέα εποχή και αντιμετωπίζουμε τις διεθνείς προκλήσεις αυτοδύναμα και με αυτοπεποίθηση!».