- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Τεμπών

Σε εξέλιξη βρίσκονται αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Τεμπών. Πρόκειται για τον καθαρισμό ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στις κοινότητες Καλοχωρίου, Ελάτειας, Πουρναρίου και Συκουρίου.

Τα έργα αφορούν την προστασία της κοίτης των χειμάρρων και της τοποθέτησης της θέσης τους ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί.

Οι εργασίες εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καταθέσει οι ανάδοχοι των έργων, ώστε οι εργασίες να έχουν αποπερατωθεί πριν τη χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για ρέματα, τα οποία είχαν χρόνια να καθαριστούν και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών και τις τεχνικές υπηρεσίες, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, προχωρά σε επεμβάσεις που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής.

«Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, υλοποιούνται στο δήμο Τεμπών έργα ουσίας που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.