- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Χωρίς αλληλεγγύη ασήκωτα τα βάρη των ανθρώπων

«Η ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι βασικά στοιχεία για την ορθή λειτουργία μιας κοινωνίας. Χωρίς την αρχή της αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μας, τα βάρη των προβλημάτων των ανθρώπων γίνονται ασήκωτα». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Αθανάσιο Κουτσούκη, με αφορμή τα εγκαίνια, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, των εκδηλώσεων «Μαζί μια αγκαλιά», για την προώθηση του εθελοντισμού.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης, θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, και θα συνδυάζουν πολλές εθελοντικές δράσεις.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, συγχαίρει τους συνδιοργανωτές της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι «ο μέγας κίνδυνος του σύγχρονου τρόπου ζωής, με τους ταχύτατους ρυθμούς, τη διάλυση των παραδοσιακών κοινοτικών και οικογενειακών δεσμών και τη συγκέντρωση σε μεγάλα αστικά κέντρα, είναι η επικράτηση του ατομικιστικού μοντέλου. Ο καθένας, δηλαδή, να ενδιαφέρεται μόνον για τον εαυτόν του, ίσως και τον στενό του κύκλο, αδιαφορώντας για ό,τι συμβαίνει στους υπόλοιπους συνανθρώπους του. Αυτή την υποχώρηση των αξιών δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Και ο προσφότερος τρόπος για να το αποδείξουμε είναι αυτός της εθελοντικής, φιλανθρωπικής και αφιλοκερδούς δράσης, που ελπίζουμε, μέσω και της ενημέρωσης, να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στις νεότερες γενιές, που έχουν και περισσότερες ευαισθησίες».