- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Βαγενά: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των αγροτικών οχημάτων από την επιδότηση πετρελαίου κίνησης

Την Πέμπτη 28Απριλίου 2022, η Άννα Βαγενά συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Γεωργαντά, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, με θέμα: «Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των αγροτικών οχημάτων από την επιδότηση πετρελαίου κίνησης».

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) δικαίωμα στην επιδότηση αυτή έχουν αποκλειστικά οι κάτοχοι οχημάτων ΙΧ.

Επειδή ο αγροτικός τομέας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια, κυρίως κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, και η στήριξη στον πρωτογενή τομέα είναι μόνο στα λόγια και για λίγους, ακόμα και όσον αφορά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, είναι απαράδεκτο να αποκλείονται τα αγροτικά οχήματα από την επιδότηση καυσίμων.

Η Κυβέρνηση, όταν λαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, οφείλει να ενεργεί προς όφελος όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εξαιρέσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για ποιους λόγους τα αγροτικά οχήματα αποκλείονται από το μέτρο της επιδότησης πετρελαίου κίνησης.