Επιστολή της Άννας Βαγενά στην υφυπουργό υγείας σχετικά με την έγκριση λειτουργίας δομών αλτσχάιμερ


Tags |

Την Πέμπτη 28/04/22 έλαβα από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Νομού Λάρισας επιστολή,με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, γιατί παρόλες τις παρεμβάσεις και συναντήσεις μου με την υφυπουργό υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, τα αιτήματά της Εταιρείας για οικοτροφείο μόνιμης, ή προσωρινής φιλοξενίας ατόμων που πάσχουν από αλτσχάιμερ και για κινητή μονάδα ενημέρωσης και φροντίδας των ασθενών και των φροντιστών τους, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Λάρισας, δεν ικανοποιήθηκαν.

Ύστερα από αυτό, έστειλα στην υφυπουργό υγείας την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Με την επιστολή μου αυτή, σας μεταφέρω την έντονη διαμαρτυρία της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer Νομού Λάρισας (Ε.Ε.Ν.Α.Λ.), σχετικά με την έγκριση λειτουργίας οργανωμένων δομών Alzheimer Λάρισας.

Δυστυχώς, παρόλες τις προσπάθειές μου (κατάθεση σχετικής Αναφοράς στις 28/07/2021 και συνάντηση μαζί σας στις 16/09/2021) για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως οικοτροφεία (για μόνιμη και προσωρινή φιλοξενία των ατόμων με νόσο Alzheimer) και κινητή μονάδα (για την ενημέρωση και την κάλυψη των αναγκών ασθενών και φροντιστών που βρίσκονται σε απομακρυσμένους δήμους και κοινότητες του νομού Λάρισας), αυτά δεν ικανοποιήθηκαν.

Σας παρακαλώ πολύ να επανεξετάσετε το θέμα».