Πλεύρης σε Κέλλα: Ανανέωση των τριμηνιτών με υπουργική απόφαση που εκδίδεται άμεσα


Tags |

Για το θέμα της παράτασης ισχύος των συμβάσεων των επικουρικών υγειονομικών, οι οποίοι εργάζονται σε θέσεις ανεμβολίαστων που έχουν τεθεί σε αναστολή, ενημέρωσε τον ιατρό και αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε συνάντηση που είχαν στη Βουλή, ο Χρήστος Κέλλας έθεσε στον Θάνο Πλεύρη το ζήτημα της σύγχυσης, που προκλήθηκε στις διοικήσεις των νοσοκομείων ως προς την ημερομηνία ανανέωσης των επικουρικών τριμηνιτών συμβασιούχων.

Ο Υπουργός ανέφερε στον Βουλευτή ότι εκδίδεται ίσως και αύριο υπουργική απόφαση, σε εφαρμογή του ν. 4917/2022, με την οποία οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού ορισμένου χρόνου παρατείνονται από την ημερομηνία που έληξαν (και πριν τις 31/3/2022) μέχρι31/12/2022. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται τέλος στην αναστάτωση, που δημιουργήθηκε και οδήγησε κάποιους σε απολύσεις.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και ανανέωσαν το ραντεβού τους ενόψει του νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ.