Βαγενά: Ομολογία αποτυχίας του πρωθυπουργού στην ενέργεια


Tags |

Ο πρωθυπουργός, αν και καθυστερημένα, ανακοίνωσε χθες από την Κοζάνη την αναθεώρηση της κυβερνητικής του πολιτικής για τον λιγνίτη.

Ο κύριος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε αυτό που ξέρει όλη η χώρα: ότι οι εγκληματικές επιλογές του με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο αφού πολλαπλασίασαν την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο. Άφησε τα γαλάζια golden boys της ΔΕΗ να στήνουν παιχνίδια κερδοσκοπίας και τώρα τρέχει να αυξήσει την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.

Οι πολίτες ξέρουν ότι οι υπέρογκοι λογαριασμοί στο ρεύμα έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη.

Μετά την κοινωνική  πίεση για  τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα ενέργειας, ο κύριοςΜητσοτάκης κάνει μια τεραστία κωλοτούμπα, επιβεβαιώνοντας έτσι επί της ουσίας την κριτική που ασκεί εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα εργοστάσια παράγωγης ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα και την Μεγαλόπολη και να τα αφήσει να ρημάζουν.

Όμως τα χειρότερα έπονται. Και η κωλοτούμπα Μητσοτάκη δεν αρκεί. Ήδη το Υπουργείο Ενέργειας έχει παραδεχθεί ότι η ΔΕΗ δεν έχει ετήσιο πλάνο εξόρυξης λιγνίτη για την λειτουργία των μονάδων και ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλάνο για την επάρκεια του ενεργειακού συστήματος. Ο πρόεδρος των σωματείων εργαζομένων της ΔΕΗ, κ. Αβραμίδης, προειδοποιεί για ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος. Αν γίνει θα είναι άλλο ένα επίτευγμα της γαλάζιας αριστείας λίγο πριν από την επιστροφή… των κεριών Κυριακού.