Δήλωση της Άννας Βαγενά για τη διέλευση του δρόμου Λαρίσης-Φαρσάλων


Tags |

Την Τρίτη 29/03/22 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας κ. Άννα Βαγενά, τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Καρύων κ. Χρήστο Μουτούδη και αντιπροσωπία των κατοίκων του χωριού.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της κ. ΆνναςΒαγενά για να συζητηθούν οι ενστάσεις των κατοίκων σχετικά με τη διέλευση του νέου δρόμου Λαρίσης-Φαρσάλων από τις Νέες Καρυές και τα προβλήματα που δημιουργεί στις ιδιοκτησίεςτους.

Η απάντηση του Περιφερειάρχη ήταν κάθετα αρνητική σε οποιαδήποτε τροποποίηση της μελέτης, έτσι ώστε να μετατοπιστεί η διέλευση του νέου δρόμου ανατολικότερα ή δυτικότερα του χωριού των Νέων Καρυών, προκειμένου να μη δημιουργούνται τα τεράστια προβλήματα στις ιδιοκτησίες των κατοίκων.

Επικαλέστηκε το γεγονός ότι η μελέτη βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης, ότι η χάραξη του δρόμου έχει γίνει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα και ότι έχει προηγηθεί ανάρτηση του σχεδιασμού και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμους και Κοινότητες.

Η Άννα Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη συνάντηση:

«Κανείς μας δεν είναι αντίθετος στη δημιουργία του καινούριου δρόμουΛαρίσης-Φαρσάλων. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητος και πολύ σημαντικός για την περιοχή. Επίσης, προσωπικά αναγνωρίζω τους κόπους και τη χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται γιανα προχωρήσει οποιοδήποτε δημόσιο έργο μέσα από την υπάρχουσα γραφειοκρατία. Ακόμα, σέβομαι τον κόπο και τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας που διαχειρίζονται τα έργα, καθώς και του Περιφερειάρχη.

Ευχαριστώ τους κατοίκους των Νέων Καρυών που μου εμπιστεύτηκαν το πρόβλημά τους. Έκανα ό,τι μπορούσα για να τους βοηθήσω. Εύχομαι σε όλους, αλλά κυρίως στους νέους αγρότες, που οι καλλιέργειές τους βλάπτονται από τη χάραξη του δρόμου, να μην απογοητευθούν και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση.

Ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος των πολιτών, προσπαθώ να είμαι αποτελεσματική  στην επίλυση τωνπροβλημάτων τους. Πιστεύω ότι το καθήκον όσων έχουμε εκλεγεί από τον κόσμο, είναινα αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά του και να προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε και όχι να στεκόμαστε απέναντί του με την υπεροψία του ιδιοκτήτη της εξουσίας».