Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση τροφίμων και ποτών Food expo


Tags |

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, Food expo 2022. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου. Την μεγάλη της δυναμική ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου, επιβεβαίωσε η συμμετοχή 1.200 Ελλήνων και ξένων εκθετών από 80 χώρες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 75.000 ποιοτικούς επαγγελματίες από 28.600 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης που αναζητούσαν νέα προϊόντα για να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους και που ήρθαν αποφασισμένοι να κλείσουν νέες εμπορικές ευκαιρίες και συμφωνίες.

Η μεγάλη επιτυχία της FOOD EXPO 2022 αντανακλά την δυναμική του κλάδου των τροφίμων και των ποτών αλλά και το γεγονός ότι οι παραγωγικές επιχειρήσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο καταλάμβανε έκταση 345 τ.μ.,  σε εξαιρετικά στρατηγική θέση, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά κρασιά  και αποστάγματα, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν μια πλούσια γκάμα εδεσμάτων  διαφόρων θεσσαλικών προϊόντων.

Η συμμετοχή  στην έκθεση αποτέλεσε μια ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών, καθώς ενδιαφέρον για τα προϊόντα  έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι  αγορών από Ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Ομάν, Κατάρ, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία αλλά και από χώρες της Ευρώπης όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Βέλγιο, Ολλανδία, Κροατία, Ιταλία, Ρουμανία, Κύπρος κ.ά.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τσακνάκης και οι γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας κ. Αγγελική Εξάρχου  και κ. Αθηνά Μαλάκου.  Στην  αποστολή της Θεσσαλίας συμμετείχαν τα  επιμελητήρια και των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας.

Την θεσσαλική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους Έλληνες και ξένοι επίσημοι επισκέπτες δηλώνοντας την διάθεση συνεργασίας μετά από συζήτηση με την αντιπροσωπεία μας και τους εκθέτες, επισημαίνοντας δε τα συγχαρητήριά τους για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας των Θεσσαλικών προϊόντων.