- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες, Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους,  στους ανέργους ,στους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. Καλούμε όλους τους απλούς ανθρώπους που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα, με τα Σωματεία , τους φορείς τους και την μαζική συμμετοχή να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία συντονίζοντας τον αγώνα μας.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει ο αγώνας να δυναμώσει παντού. Να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε.

Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου και πολλοί από εμάς να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο.

Δε δεχόμαστε να ζούμε  στην ανέχεια. Να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε.

Δεν ανεχόμαστε ο ονομαστικός μισθός να μένει καθηλωμένος για πάνω από μια δεκαετία, ο πραγματικός να χαντακώνεται και οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο. Ήδη οι εργαζόμενοι μετρούν δύο μισθούς χαμένους τον χρόνο – πάνω από 1.800 ευρώ με συντηρητικούς υπολογισμούς – από το μπαράζ ανατιμήσεων, με την κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, όπως φυσικά και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που υπερασπίζονται και υλοποιούν την ίδια πολιτική, με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βλέπουν τα χρειαζούμενα για την καθημερινή διαβίωση να τραβούν την ανηφόρα, εξαφανίζοντας άμεσα τους κουτσουρεμένους μισθούς. Πόσο μάλλον τον κατώτερο, που «αυξήθηκε» κατά 52 λεπτά τη μέρα, πατώντας σε νόμους που ψήφισαν και υλοποίησαν διαδοχικά η ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. 2 χρόνια που μετράμε πάνω από 25.000 νεκρούς από την πανδημία. 2 χρόνια που στις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε προστέθηκε η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις να μειώσουν ακόμα περισσότερο το ξεζουμισμένο μας εισόδημα. 2 χρόνια που διευρύνθηκε και πολλαπλασιάστηκε η εργασιακή ανασφάλεια, η δουλειά με πετσοκομμένα δικαιώματα, συνεχίζει να είναι στα ύψη η ανεργία.

Δεν ανεχόμαστε άλλο ότι τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις και οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Δεν ανεχόμαστε εμείς να ήμαστε καταδικασμένοι στην φτώχεια , να περιορίζουμε διαρκώς τις ανάγκες μας και την ίδια στιγμή με τον αναπτυξιακό  νόμο, το ταμείο ανάκαμψης να μοιράζουν δεκάδες δις στους επιχειρηματικούς ομίλους .

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και να δαπανούνται τεράστια ποσά-δεκάδες δισ για την συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να γίνεται η περιοχή και η χώρα μας ορμητήριο των Αμερικανών κι Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων.

Απάντηση είναι ο αγώνας για άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτών και αυτοπασχολούμενων.

Απάντηση είναι η οργάνωση και η μαζικοποίηση των Συνδικάτων για να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα.

Παίρνουμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στην E-FOOD, από τους αγώνες των εργαζομένων στα Praktiker στην περιοχή μας ενάντια στις απολύσεις, από τους αγώνες των εργαζομένων στην ΕΛΒΑΚ για την καταβολή του εποχικού βοηθήματος. Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας έχει σήμερα αποτελέσματα. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η αγανάκτηση μας  να γίνει τώρα οργανωμένος αγώνας!

Διεκδικούμε: