Πολιτιστικό Κέντρο στην Ανάβρα Αγιάς με χρηματοδότηση από το Leader


Tags |

Πολιτιστικό Κέντρο αποκτά η Ανάβρα Αγιάς, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  Leader 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την  υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αποπεράτωση Δημοτικού Καταστήματος Ανάβρας για πολιτιστική χρήση», συνολικού  προϋπολογισμού 203.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, την Αναπτυξιακή Εταιρία νομού Λάρισας  που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader  στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  προχωρά  ένα  χρήσιμο  έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της Ανάβρας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Δίνουμε ζωή σε ένα  ημιτελές, εγκαταλελειμμένο δημοτικό  κτίριο, σε κεντρικό σημείο του χωριού, δημιουργούμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο  για τη  φιλοξενία πολιτιστικών  και άλλων εκδηλώσεων που αναβαθμίζει τις υποδομές, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή».

 

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας του Δήμου Αγιάς.  Περιλαμβάνει  δομικές εργασίες για την αποπεράτωση του κτιρίου,  εγκατάσταση ψύξης /θέρμανσης,  σύστημα ενεργητικής πυροπροστασίας / πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης,  εργασίες για την πλήρη εγκατάσταση ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων και αποχέτευσης ομβρίων στο κτίριο κ.α..  Στον περιβάλλοντα χώρο διαμορφώνονται παρτέρια και  λιθόκτιστα καθιστικά πεζούλια, και γίνεται πλακόστρωση.