- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

9ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή προτάσεων

Η Μετάβαση είναι ακόμη εδώ, η πανδημία και η κρίση συνεχίζουν να φέρνουν προκλήσεις και εμπόδια στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα και η αναζήτηση για νέες εναλλακτικές και δυναμικές απαντήσεις συνεχίζεται.

Εμμένοντας στην αξία και την προτεραιότητα της δικτύωσης και της συνεργασίας, το Φεστιβάλ Βόλου και ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνεχίζουν να πορεύονται μαζί και να συν-δημιουργούν προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στη Θεσσαλία, επιλέγοντας για το 2022 τη ΣΥΝΘΕΣΗ ως κοινή τους θεματική ταυτότητα.

Ως προς το κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με τον όρο Σύνθεση εννοούμε ωσμώσεις ανθρώπων, καλλιτεχνών και παραγωγών, συνεργασίες φορέων και εταιριών, δημιουργικές συνέργειες και αλληλεπιδράσεις καλλιτεχνικών ομάδων διαφορετικών καταβολών και πεδίων, καθώς και την πρωτότυπη, δημιουργική σύνθεση διαφορετικών μορφών τέχνης σε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Επιλέγοντας τη θεματική της ΣΥΝΘΕΣΗΣ τα δύο Θεσσαλικά Φεστιβάλ στοχεύουν στην ενοποίηση δημιουργικών επιμέρους τμημάτων του χάρτη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την ανάδειξη της σημασίας της συλλογικότητας και των δικτύων στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του δημιουργικού τομέα.

Για το 2022, ο 9ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών και το Φεστιβάλ Βόλου συντονίζουν χρονικά τις δράσεις τους (15/09-02/10/22)και μοιράζονται μέρος της ατζέντας τους για να ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ έναν πλούσιο πολιτιστικά Σεπτέμβρη γεμάτο θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις, χορό, προβολές, εργαστήρια και δράσεις γαστρονομίας στις δύο πόλεις και όχι μόνο.

Για την ολοκλήρωση του προγραμματισμού τους, τα δύο φεστιβάλ απευθύνουν κοινό ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και ομάδες που επιθυμούν να συνθέσουν μαζί μας το χάρτη του φετινού προγράμματος. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά ως τις 25/02/2022 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mpart.gr/synthesis [1]

Ο 9ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Για το Φεστιβάλ Βόλου: info@volosfestival.gr [2], 6986668391

Για το Μύλο Παραστατικών Τεχνών: info@smouth.com [3], 2410531778, 6947890412