Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών


Tags |

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ), χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, που για άλλη μια φορά αναγκάστηκαν να βγουν στα μπλόκα του αγώνα, κόντρα στην πολιτική που συνεχίζει το ξεκλήρισμά τους.

Τα εξαγγελθέντα μέτρα αποτελούν κοροϊδία όταν οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που φέρνουν η ακρίβεια, οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ευρωενωσιακής ΚΑΠ, που συρρικνώνουν το αγροτικό εισόδημα, ενώ διώχνουν από τα χωράφια τους τη φτωχή αγροτιά για όφελος των μεγάλων παραγωγών, την ίδια στιγμή που ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για:

  • μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής.
  •  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών είναι το αναγκαίο βήμα, η μόνη απάντηση που ταιριάζει ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους εξοντώνει και τους ξεκληρίζει στην κυριολεξία από το βιός τους. Οι δυσκολίες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που συνθλίβει μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους. Όλο αυτό το αντιλαϊκό πλέγμα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο η πλουτοκρατία στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

 

Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ)