Μάξιμος: Η ασφάλεια της πατρίδας σε άξια χέρια!


Tags |

«Η πολεμική μας αεροπορία, καθημερινά αποδεικνύει ότι γνωρίζει να υπερασπίζεται άριστα στους αιθέρες την εθνική μας κυριαρχία απέναντι στις παράνομες ενέργειες των εξ ανατολών γειτόνων μας. Οι επιδόσεις της είναι αναμφίβολα άξιες θαυμασμού. Δικαίως, λοιπόν, οι Έλληνες αεροπόροι έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη που επιβεβαιώνεται και σε πολυεθνικές ασκήσεις, όπου συχνά δρέπουν τις δάφνες της πρωτιάς. Επιπλέον, οι πρόσφατες συμφωνίες για την ανανέωση του στόλου της πολεμικής αεροπορίας, με αεροσκάφη προηγμένης τεχνολογίας, όπως είναι τα γαλλικά RAFALE, 6 από τα οποία ήδη έχουμε παραλάβει, δίδουν στους αεροπόρους μας τον απόλυτο “αέρα” της υπεροχής, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου, εύλογα η Πολεμική μας Αεροπορία και τα στελέχη της απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών, που γνωρίζουν ότι η ασφάλεια της πατρίδας βρίσκεται σε άξια χέρια». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου ο μέχρι πρότινος ΑΤΑ Αντιπτέραρχος κ. Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, μετά την τοποθέτηση του από το ΚΥΣΕΑ ως αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, παρέδωσε τη θέση του στον Αντιπτέραρχο κ. Γεώργιο Φασούλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΤΑ, που εδρεύει στη Λάρισα, είναι υπεύθυνος για την Αεράμυνα της Χώρας και ασκεί τον έλεγχο και τη διαχείριση σε όλο τον εθνικό εναέριο χώρο.

Η τελετή της παράδοσης-παραλαβής του νέου ΑΤΑ έλαβε χώρα παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην δήλωσή του εξήρε το έργο του απερχόμενου ΑΤΑ, και νυν Α/ΓΕΑ, τον οποίο «είχα την τύχη να γνωρίσω και να διαπιστώσω τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Είμαι βέβαιος ότι και στα νέα του ιδιαίτερα ευθυνοφόρα καθήκοντα, ως αρχηγού του ΓΕΑ, θα προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του, σε μια, όπως όλα δείχνουν, κρίσιμη περίοδο. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του στον νέο Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος, μάλιστα κατά ευτυχή συγκυρία είναι και Θεσσαλός.

Τέλος, θεωρώ ότι ο δρόμος αυτός που άνοιξε με την έλευση νέων αεροσκαφών ή την παραγγελία για επιπλέον αεροσκάφη, αλλά και τη σύναψη συμφωνιών, όπως η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με την προσπάθεια για την αναγέννηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί περαιτέρω. Αυτό απαιτούν όχι μόνον οι ανάγκες της εθνικής μας ασφάλειας αλλά και μια υγιής οικονομική ανάπτυξη, καθώς πρόκειται για αλληλένδετους παράγοντες σταθερότητας και ευημερίας ενός κράτους».