- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΕΚΛ: Κοινός αγώνας εργατών-αγροτών ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας χαιρετίζει την αγωνιζόμενη αγροτιά της Θεσσαλίας, που με τα μπλόκα της πάει κόντρα στη μοιρολατρία, αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην ανεργία πολλές χιλιάδες ακόμα αγρότες, όπως και οι εργαζόμενοι.

Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους. Διώχνονται από τα χωράφια τους γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής , με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα εφόδια, στα καύσιμα και ταυτόχρονα εξαναγκάζονται να πουλούν τον κόπο τους φθηνά , τα προϊόντα τους σε τιμές εξευτελιστικές.

Είναι αγώνας κοινός, είναι και δικό μας αγώνας. Οι αγρότες θέλουν διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για μπορούνε να ζούνε με αξιοπρέπεια . Γι΄αυτό  είναι αναγκαίο να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουν, διασφάλιση του εισοδήματος τους. Το ίδιο έχουν ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Γι΄αυτό διεκδικούμε ΣΣΕ με  ικανοποιητικούς κατώτατους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους .

Είναι αγώνας κοινός γιατί παλεύουμε να προστατέψουμε την υγεία μας από την μετατροπή σε εμπόρευμα, από το ξεχαρβάλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας. Παλεύουμε να προστατέψουμε την ζωή μας από την έλλειψη των αναγκαίων υποδομών ώστε να μην είναι έρμαιο  των κάθε λογής φυσικών φαινομένων όπως πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς κα

Ο αντίπαλος που έχουμε οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι είναι κοινός, άρα έχουμε κοινό συμφέρον να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική που μας στερεί την ίδια μας την ζωή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , τις πολυεθνικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκού ανθρώπου που παλεύει για την επιβίωση του . Ενάντια στην αντιλαϊκές  πολιτικές των κυβερνήσεων, της σημερινής αλλά και τον προηγούμενων που στόχο πάντα είχαν και έχουν  να εξασφαλίσουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη  για όλους αυτούς χτυπώντας τους μισθούς , το εισόδημα ,τα δικαιώματά μας.

Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, από τα μπλόκα του αγώνα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις  τόσο από παλιότερα όσο και πιο πρόσφατα (τα παραδείγματα των εργαζομένων της E- food και της Cosco ακόμα φωτίζουν και δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα), γνωρίζουμε ότι ό,τι έχει κερδηθεί κερδήθηκε στον δρόμο και μέσα από τους αγώνες μας. Μόνο εκεί υπάρχει σωτηρία και διέξοδος!

Καταδικάσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που με απίστευτη ταχύτητα και αυταρχισμό αντιμετωπίζει τα αιτήματα επιβίωσης των αγωνιζόμενων αγροτών, αφού ήδη έχουν σταλεί 7 διμοιρίες των ΜΑΤ στη Νίκαια της Λάρισας, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι το αστικό κράτος είναι επιτελικό όταν θέλει και όταν θίγονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε για ακόμη μία φορά ότι η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει και η εργατική τάξη και ο λαός συνολικότερα της χώρας μας το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Αποδεικνύει αντίθετα ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας!!!

Καλούμε τα Σωματεία, τους φορείς και όλους τους εργαζόμενους της πόλης και της περιοχής μας να στηρίξουν αποφασιστικά, με κάθε τρόπο, με όλες τις μορφές τον αγώνα των αγροτών. Η νίκη τους είναι ελπίδα για όλους μας !

 

 

Η Διοίκηση  [1]  [2]  [3]  [4]