- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

4 συλλήψεις και 227 παραβάσεις των μέτρων κατά του covid το τελευταίο 15ημερο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αστυνομικών σε όλη Θεσσαλία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά το τελευταίο 15ημερο, από 17 έως 31 Ιανουαρίου 2022, από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας:

Ειδικότερα, αναφορικά με τις συλλήψεις και τις αναστολές λειτουργίας των καταστημάτων-επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν όλες στο νομό Λάρισας, ως ακολούθως:

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.

Την 22-01-2022 το βράδυ στη Λάρισα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξυπηρετώντας καθήμενους πελάτες και να έχει θέσει σε λειτουργία εντός του καταστήματος στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή και αποσπώμενα ηχεία.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.

Την 22-01-2022 το βράδυ στην Ελασσόνα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί επιχείρηση προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου και να έχει επιτρέψει την είσοδο σε ένα άτομο, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών διαδικτύου.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία της επιχείρησης για -15- ημέρες.

Από το κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ στον ιδιοκτήτη και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες, ενώ βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα των -300- ευρώ στους πελάτες που στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -500- ευρώ στον ιδιοκτήτη, σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ στόχος των ελέγχων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.