- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΕΚΛ: Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του λαού!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν την Τρίτη 01/02/2022 στις 12:30 μ.μ η ΕΙΝΚΥΛ και η Ένωση Ιατρών ΠΓΝΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές, αφού η πολιτική της και οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη αποδείχτηκαν ανεπαρκείς μιας και δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού αλλά την απρόσκοπτη λειτουργία και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Συγχρόνως αποτυπώνονται στην οριακή λειτουργία του δημοσίου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα των νοσοκομείων που δίνουν τη μάχη χωρίς επαρκή προσωπικό, την ίδια στιγμή που αρνείται πεισματικά την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από μια τέτοια χρεοκοπημένη πολιτική και από τα κόμματα που την υπηρετούν. Πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία. Ότι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Απαιτούμε :

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  3. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ.
  4. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας
  5. Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.