- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τ. Τσιαπλές: Ο λαός θα σωθεί από τα βάσανα του, μόνο με την οργανωμένη πάλη

 Η νεοδημοκρατική πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΝΠΕ, συγκάλεσε άρον-άρον στις 28/1/2022 συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Αττικής, για να του δώσει στήριξη στον ψευτοκαυγά του με την κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσουν το άθλιο παιχνίδι της μετάθεσης από το έναν στον άλλο, των τεράστιων ευθυνών και των δυο, για τις τραγικές συνέπειες που βιώνει μέρες τώρα ο λαός της Αττικής και άλλων περιοχών, από μια προαναγγελθείσα χιονόπτωση.

Μια χιονόπτωση που αποκάλυψε ακόμα μια φορά την εγκληματική γύμνια του μηχανισμού πολιτικής προστασίας κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων που πάντα δηλώνουν «καθόλα έτοιμοι» και τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης για το λαό που πληρώνει βαρύ τίμημα με την αφόρητη ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη προστασίας της υγείας του και την παντελή έλλειψη κρατικής προστασίας από κάθε φυσικό φαινόμενο.

Οι περιφέρειες και οι δήμοι, δεν είναι εξιλαστήρια θύματα όπως «κλαψουρίζει» η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΝΠΕ, αλλά ισχυροί περιφερειακοί και τοπικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους, που υπηρετούν πολύ δραστήρια την αντιλαϊκή στρατηγική στήριξης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, που προκαλεί ατέλειωτα δεινά για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Επομένως είναι συνυπεύθυνες για τα όσα τραγικά βιώνει ο λαός της Αττικής και όλης της Ελλάδας, τώρα με την χιονόπτωση, αλλά και με τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές και αυτό θέλουν να κρύψουν από τον λαό.

Γι’ αυτό οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις, στο αστικό κράτος και τους τοπικούς θεσμούς του όπως είναι οι περιφέρειες και οι δήμοι, γιατί αποδεδειγμένα είναι αντιλαϊκά. Καμία ανοχή στα άθλια αποπροσανατολιστικά παιχνίδια τους και την κοροϊδία προς το λαό.

Ο λαός θα σωθεί από τα βάσανα του, μόνο με την οργανωμένη πάλη του για άμεσα μέτρα ανακούφισης, που θα στρέφεται όμως συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο αστικό κράτος, στις κυβερνήσεις, στις περιφέρειες και στους δήμους, με επικεφαλής ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, για να φτιάξει μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι των εκμεταλλευτών.

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΝΠΕ, δεν έχει την σύμφωνη γνώμη του μοναδικού εκπροσώπου της Λαικής Συσπείρωσης σ’ αυτό, ο οποίος δεν συμμετείχε σ’ αυτή την συνεδρίαση, επειδή την ίδια ώρα συμμετείχε σε ταχτική προγραμματισμένη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

 

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, μέλος του Δ.Σ της ΕΝΠΕ, εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση