- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Ώρα για αναδιοργάνωση του ΕΣΥ

«Πουθενά δεν προβλέπεται κλείσιμο νοσοκομείων! Η κυβέρνηση,όχι μόνο δεν προτίθεται να κλείσει κανένα νοσοκομείο, αλλά με το πέρας της πανδημίας ως στόχο έχει την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).»

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, καλεσμένος των Μαρία Γεωργίου και Βασίλη Αδαμόπουλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» περί «κλεισίματος νοσοκομείων».

Πρόσθεσε, δε, ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατεί τον κόσμο, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση, αλλά, επί δύο χρόνια, δεν έχει κάνει ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντιπολίτευση με νεκρούς, όμως, δεν γίνεται!

Το ΕΣΥ, παρότι δεν ήταν σχεδιασμένο για πανδημία, άντεξεκαι ανταπεξήλθε καλύτερα από άλλα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, που θεωρούνται προηγμένα, χάρη και στις φιλότιμες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού. Ασφαλώς, χρειάζεται ανανέωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα».

Ο Λαρισαίος ιατρός υπογράμμισε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση έκανε για το ΕΣΥ όσα δεν είχαν γίνει την προηγούμενη δεκαετία, τονίζοντας πως, με το τέλος της υγειονομικής κρίσης, είναι ώρα για τοΝΕΟ ΕΣΥ. Ειδικότερα, σημείωσε πως πρέπει να προτεραιοποιηθούν η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ηολοκλήρωση του υγειονομικού χάρτη. Επίσης, τόνισε, ιδιαίτερα, πως είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα για τις ειδικότητες που είναι σε «έλλειψη», όπως αναισθησιολόγοι καιεντατικολόγοι, υπενθυμίζοντας πως εκδόθηκαν προκηρύξεις προσλήψεων ιατρικού προσωπικού οι οποίες απέβησαν άγονες και εξηγώντας ότι «οι ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ιατρούς».

Ο Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων, απάντησε πως, παρά την υπερμεταδοτικότητά της, η μετάλλαξη «Όμικρον» παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και, χάρη στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, τα δεδομένα δείχνουν ότι «θα νικήσουμε την πανδημία».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε, τέλος, στις προκηρύξεις που θα εκδοθούν τις επόμενες εβδομάδες για700 θέσεις ιατρών, 4000 νοσηλευτών και 1200 ατόμων παραϊατρικού-διοικητικού προσωπικού. Τόνισε, δε, ότι η ελληνική κυβέρνησηέχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης πρωτοπορώντας και λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ.