- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Λάρισας εν όψει της κακοκαιρίας Ελπίς

Συνεδρίασε εκτάκτως, την Παρασκευή 21-1-2022, με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη  Βασίλη Πινακά,  εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Ελπίς», που  αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας και  τη Θεσσαλία από σήμερα το βράδυ και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

«Με εντολή του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, η Π.Ε. Λάρισας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται και βρισκόμαστε σε  πλήρη ετοιμότητα,  σε συνεργασία με τους Δήμους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία τους εθελοντές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» δήλωσε ο κ. Πινακάς. «Συνολικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 189 μηχανήματα, εκ των οποίων 36 στην Π.Ε. Λάρισας,  σταθμευμένα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού. Επιπλέον,  έχουν δημιουργηθεί και οι απαραίτητοι σταθμοί μεταφόρτωσης αλατιού, εκ των οποίων 5 στην Π.Ε. Λάρισας σε Λάρισα, Φάρσαλα, Σπηλιά, Ελασσόνα και Καλλιθέα για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων. Καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός, να έχουν στο αυτοκίνητο αλυσίδες  και γενικότερα να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου  και τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας Β. Καραλής, ο μετεωρολόγος Φ. Τακούδης,  ο Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Κ. Γαβριηλίδης,  ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γ. Αλεξούλης, η Αντιδήμαρχος Κιλελέρ Β. Χλιάπη, ο Αντιδήμαρχος Αγιάς Ευ. Κρανιώτης, ο Αντιδήμαρχος Τυρνάβου Κ. Χρυσοβέργης, ο περιφερειακός  διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας Αλ. Δήμου,   ο διευθυντής Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Δ. Μανδαλώζης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάρισας Ευ. Πελεκάνης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δασών Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς, Ζ. Φτίκα, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας Σ. Τσολάκης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αεροπορίας,  από την  Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ο Ι. Ιακωβάκης, η  Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Ζιάκα και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων.