- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Προκλητικές αμοιβές στα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ

Κάνουν τη φτώχεια καθεστώς, αρκεί να μην συμπεριλαμβάνει τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Εκτίναξη του πληθωρισμού, νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια, ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς ρεύματος. Πάνω από 10% έχει υποχωρήσει η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Νέες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και στα ενοίκια. 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί με μισθούς από 450 έως 580 ευρώ.

Εξαγγελίες πανικού και αυξήσεις «ψίχουλα» από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ώρα που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, η Κυβέρνηση προκαλεί δίνοντας μπόνους στα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα, αλλάζει και χαμηλώνει τους στόχους του ετήσιου κέρδους, έτσι ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να προσφέρει απλόχερα επιπλέον μπόνους για στόχους που η ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει καταφέρει.

Έτσι οι αποδοχές για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ, Γ. Στάση, θα ανέρχονται σε 200.000 ευρώ ετησίως, ενώ για τους αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους σε 120.000 ευρώ. Μπόνους επίσης προβλέπεται και για τους Διευθυντές στο 30% των τακτικών αποδοχών τους, δηλαδή επιπλέον αμοιβή 29.000 ευρώ το ανώτερο στον καθένα.

Φτάνει πια. Πόσες προκλήσεις ακόμη μπορεί να δεχτεί ο ελληνικός λαός; Την ώρα που το ανταποδοτικό τέλος εκτοξεύει τους λογαριασμούς ρεύματος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, την ώρα που οι πολίτες τρέμουν να πάρουν τους λογαριασμούς στα χέρια τους για το ποσό που πρόκειται να αντικρίσουν, αυτοί αμέριμνοι, μπουκώνουν με χρήματα τα γαλάζια παιδιά τους. Η Κυβέρνηση οδηγεί μία ολόκληρη κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Τότε που, ενώ τρέμαμε από το κρύο, δεν τολμούσαμε να σκεφτούμε να βάλουμε ένα θερμαντικό σώμα στην πρίζα.

Έχουν αλλάξει τα φώτα στην κοινωνία.

Μία είναι η λύση, η πολιτική αλλαγή, για να απαλλαγεί ο τόπος από τα αρπακτικά της σημερινής Κυβέρνησης.