- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Βαγενά: Διώκονται δημοσιογράφοι-πλήγμα στη Δημοκρατία

Διώκονται οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννα Παπαδάκου με βαρύτατα, κακουργηματικού περιεχομένου αδικήματα, με τον πρώτο να κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και με δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή, για την υπόθεση Novartis.

Οι εν λόγω δημοσιογράφοι δεν κλήθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής να καταθέσουν τα στοιχεία τους για τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Novartis, αν και το είχαν ζητήσει. H πλειοψηφία της προανακριτικής προτίμησε να τους καλέσει ως υπόπτους, για να αποδυναμώσει τις καταθέσεις τους και να τους στείλει κατευθείαν στη Δικαιοσύνη.

Το κακούργημα για το οποίο τους παραπέμπουν είναι γιατί τίμησαν το ρόλο της ελεύθερης, ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας,που αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της δημοκρατίας.

Ενώ γιαολόκληρο τον κόσμο πρόκειται για το «Σκάνδαλο Νovartis», στην Ελλάδα, και για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρέπει να τιμωρηθούν εκείνοι που κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία και ξεσκεπάζουν τις παρανομίες της, ανασύροντας τες στην επιφάνεια.

Ο κύριος Μητσοτάκης, ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στην ελεύθερη δημοσιογραφία με τη λίστα Πέτσα, προσπαθεί να το πραγματοποιήσει στις δικαστικές αίθουσες.

Βέβαια, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι μαθημένη σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Έχει την ιστορία της:

Να σας θυμίσω τον Ν1916/90, επί πρωθυπουργίας του πατρός, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που βασικό σκοπό και στόχο είχε να βάλει την δημοσιογραφία στο γύψο. Επτά εκδότες κορυφαίων εφημερίδων αποφάσισαν, λοιπόν, να αντισταθούν μαζικά στη θεσμοθετημένη φίμωση. Ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία), ο Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος) ο Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι), ο Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος), ο Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες), ο Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή) και ο Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη). Ο τότε Μητσοτάκης, οπατήρ δεν ανέχτηκε την ανταρσία των δημοσιογράφων που τόλμησαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εν μία νυκτί τους οδήγησε σε κελί της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και κατόπιν στον Κορυδαλλό. Στη νέα του εκδοχή, ο σημερινός κύριος Μητσοτάκης, ο υιός προσπαθεί να μας πείσει, ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, υπάρχει σκάνδαλο ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά είμαστε πλέον κι εμείς μαθημένοι στις πρακτικές αυτής της οικογένειας.